Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί βολεύει τους πάντες η «ψεύτικη» σύγκρουση Τσίπρα - Καμμένου

Γιατί βολεύει τους πάντες η «ψεύτικη» σύγκρουση Τσίπρα – Καμμένου

Τουλάχιστον 14 υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν… γενεές δεκατέσσερις τον υπουργό Αμυνας για την προσωπική ατζέντα του στην εξωτερική πολιτική. Και ξαφνικά... σιωπητήριο.

«Ο Τσίπρας θα κερδίσει, ξυδάκι». Ποιος το λέει αυτό; Δεν το λέει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τον αρχηγό του, και καλά κάνει. Το υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος, αυτός που επί 48 ώρες έγινε «θήραμα» στα νύχια των «γερακιών» της Κουμουνδούρου. Τουλάχιστον 14 υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν… γενεές δεκατέσσερις τον υπουργό Αμυνας για την προσωπική ατζέντα του στην εξωτερική πολιτική.

«Καρικατούρα του Σαλβίνι», «Ελληνας Ορμπαν», «δεν πάει άλλο με τον Καμμένο», «να φύγει ο Καμμένος από το Αμυνας», «δεν μπορούμε να φτάσουμε μαζί του ως τον Οκτώβριο». Αυτά και άλλα πολλά είπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ορθώς πολλοί είπαν ότι «τρίζει η συγκυβέρνηση».

Μέχρι και ημερομηνία εκλογών έβγαλαν κάποιοι εκτιμώντας ότι οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση και δεν μπορούν να βρεθούν «δεκανίκια» για να συνεχίσει ο Αλ. Τσίπρας να κυβερνά.

Και ξαφνικά… σιωπητήριο. Πάει ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή και δεν λέει κουβέντα για όσα έγιναν στις ΗΠΑ κι εξευτέλισαν την Ελλάδα. Δεν αναφέρεται ούτε μία φορά στον Πάνο Καμμένο και στη συνοχή της κυβέρνησης. Ακόμη και η αναφορά του ότι κάποιοι πρέπει να προσέχουν τι λένε όταν μιλούν δημόσια, δεν απευθυνόταν στον υπουργό Αμυνας αλλά στον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξευτέλισε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τη χώρα αλλά ο Τσίπρας επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ενώ ο πολυπράγμων υπουργός Νίκος Παππάς, μόνο που δεν προσκύνησε το μεγαλείο του Πάνου Καμμένου ο οποίος δεν είναι Σαλβίνι της Ελλάδας γιατί αν ήταν ο Παππάς δεν θα συμμετείχε στην κυβέρνησή του.

Ούτε ο… Χριστός

Ο δε πρόεδρος των ΑΝΕΛ, άκουσε τα εξ αμάξης αλλά αυτός εκεί. Πιστός στον Τσίπρα και στην πίστη του για τη νίκη στις εκλογές. Κι όποιος διαφωνεί να πιεί ξύδι. Είναι πράγματι εντυπωσιακό. Σε υβρίζουν, ευτελίζουν την πολιτική σου ταυτότητα και διαδρομή, σε υποβιβάζουν στο επίπεδο ενός… Σαλβίνι, σου δείχνουν την πόρτα της εξόδου αλλά εσύ μένεις πιστός στην κυβέρνηση και συνεχίζεις να παλεύεις για τη νίκη μαζί μ’ αυτούς που σε υβρίζουν.

Αν δεν ήταν πολιτικός ο Πάνος Καμμένος θα ήταν ο… Χριστός που του ρίχνουν χαστούκι κι αυτός στρέφει και το άλλο μάγουλο.

Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πολιτικό θέατρο που στόχο έχει να αναδείξει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε «επαναστάτη με αιτία» και την κυβέρνηση σε μονίμως εύθραυστη ισορροπία. Μια βολική σύγκρουση και για τις δύο πλευρές οι οποίες εμφανίζονται «θύματα» του μιντιακού συστήματος και των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν να κυβερνούν. Για να βάλουν και μερικούς στη φυλακή όπως αποφάσισε ο δικαστής Παύλος Πολάκης. Κάτι με το οποίο έσπευσε να συμφωνήσει και μάλιστα μετ’ επιτάσεως ο Πάνος Καμμένος.

Ενας βολικός εμφύλιος είναι αυτός που απευθύνεται στα κομματικά ακροατήρια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οι μεν πρώτοι εμφανίζονται ως «αριστεροί» που δεν ανέχονται τον… Ελληνα Σαλβίνι, οι δεύτεροι ως «μακεδονομάχοι», πατριώτες που δεν παρεκκλίνουν από την δεξιά ατζέντα που ο κάθε «νοικοκύρης» θα ήθελε να ακούσει. Μια σύγκρουση win – win με λίγα λόγια, στημένη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τώρα το θυμήθηκαν

Τώρα θυμήθηκαν οι 14 υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πάνος Καμμένος είναι δεξιός και πρέπει να φύγει. Τώρα το κατάλαβε και η Εφημερίδα των Συντακτών κι άνοιξε καυγά μαζί του. Επί 3,5 χρόνια τι ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας; Φάντασμα που στήριζε την κυβέρνηση και υπέγραφε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο; Αδιανόητο να εμφανίζεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ως «παραπλανημένη κορασίδα».

Όπως επίσης δεν μπορεί να θυμήθηκαν τώρα και στους ΑΝΕΛ να σηκώσουν τη σημαία του αντάρτικου. Η εξουσία τους ένωνε, κι αυτή θα συνεχίσει μέχρι τέλους. Αν πάλι έλθει το «διαζύγιο» νωρίτερα λόγω κάποιου… ατυχήματος, απλά πάλι νικητές θα είναι οι κυβερνητικοί εταίροι. Θα έχουν ρίξει όλες τις καυτές πατάτες στην επόμενη κυβέρνηση και θα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα πεζοδρόμια και τις πλατείες για να πετροβολούν.

Ομορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024