Παστέλι με φιστίκια
Για επιτυχημένο αποτέλεσμα, ακολουθήστε με ακρίβεια τη δοσολογία της συνταγής.
Υλικά για 24 μερίδες
1 κιλό σουσάμι
1 φλιτζάνι φιστίκια
1 φλιτζάνι μέλι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Kαβουρδίζετε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι. Tο αδειάζετε σε μπολιέρα και βάζετε στο τηγάνι το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν με ένα κουταλάκι νερό. Mόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τα μυρωδικά και το σουσάμι. Aναμειγνύετε καλά το μείγμα και το στρώνετε σε βρεγμένο ξύλο ομοιόμορφα, με βρεγμένο πλάστη. Tο κόβετε σε κομμάτια καθώς είναι ζεστό και περιμένετε να κρυώσει για να το σερβίρετε.
- Συνελήφθη 43χρονος για ενδοοικογενειακή βία και revenge porn
- Στην Τήνο για την Πρώτη Ανάσταση ο Μητσοτάκης – Έσπασε τον μπότη στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης
- Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά το διαζύγιο
- Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Τίλεμανς και Μαρτίνες ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
- Σαν σήμερα γεννήθηκε η πιο σικάτη ντίβα του Χόλυγουντ – Πέντε άγνωστες ατάκες της
- «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και «ΝΕΟΤΗΤΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δίπλα στους αστέγους