Κεφτεδάκια με ούζο και κύμινο
Αν θέλετε να τα κάνετε πιο ελαφριά, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
Spotlight
-
Προκλητικός ο Τσελίκ για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο: «Δεν θα δεχτούμε μονομερείς ενέργειες»
-
Φοιτητής βρήκε παξιμάδι... βίδας στη σαλάτα που έτρωγε στο Πολυτεχνείο Κρήτης
-
Στα χέρια όχι και τόσο λαμπρών μυαλών ο πυρηνικός υποβρυχιακός στόλος της Κίνας
-
Οι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να «κόψετε» αν θέλετε να εξελιχθείτε
Υλικά για 4 μερίδες
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 σφηνάκι ούζο
1 αυγό
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι, ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις πάρει καφετί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.
Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις