Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας
Το γάλα καρύδας κάνει τη σούπα πλούσια σε γεύση και υφή.
Spotlight
-
Ξεσηκωμός για την Υγεία στην Κρήτη - «Ο κόσμος έχει ξεχειλίσει από θυμό...»
-
Εντυπωσιακές εικόνες: Φοιτητές του ΑΠΘ ανακάλυψαν κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα
-
Σε ναυτική αποζημίωση - ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης
-
Έκθεση κόλαφος για την Τουρκία - Προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων
ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)
1 κ.γ. σησαμέλαιο
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές
1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
300 ml σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο, καυτό
400 ml γάλα καρύδας
1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
αλάτι, πιπέρι
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες ώσπου να πάρουν χρώμα, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και το γάλα καρύδας. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να πάρει βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της φωτιάς, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ακόμη 6-7 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις