Η ισοπαλία που απέσπασε ο Άρης στην Τούμπα (1-1) απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για τους κίτρινους. Σημαντικό αποτέλεσμα και για την ψυχολογία της ομάδας του Πάκο Ερέρα ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων του Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το πιο σημαντικό κέρδος όμως για τους φιλοξενούμενους είναι ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Άρης στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου. Η νοοτροπία που έδειξαν οι κίτρινοι σ’ ένα παιχνίδι που ναι μεν ήταν για το Κύπελλο, ωστόσο για τον Άρη ήταν κι ένα πολύ μεγάλο τεστ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Πάκο Ερέρα και οι παίκτες του πήραν άριστα σ’ αυτό το τεστ γιατί έβαλαν δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Ήταν ένα ματς στο οποίο ο Άρης θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη από τον αντίπαλο του. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κίτρινοι παρατάχθηκαν στην Τούμπα κι έπαιξαν.

Δεν πήγαν για να καταστρέψουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί και αποδεικνύει την καλή δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής του Άρη.

Η επιστροφή των κίτρινων στην μεγάλη κατηγορία είναι ένα μεγάλο κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει ανταγωνιστική. Ο Άρης δείχνει ότι έχει δυνατότητες, δείχνει πως μπορεί να πετύχει στο πλάνο που έχει σχεδιάσει η διοίκηση του και ο προπονητής του.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ερέρα και τους παίκτες του ότι κατάφεραν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του ΠΑΟΚ, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Άρης φρόντισε να στείλει πολλά μηνύματα σε όλους με την εικόνα που παρουσίασε στην Τούμπα. Γίνεται πλέον εύκολα αντιληπτό πως όλοι συνειδητοποιούν ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή παίζοντας κόντρα στον Άρη κι αυτό το έχουν κερδίσει οι κίτρινοι με την δουλειά που έχουν κάνει στην διάρκεια του καλοκαιριού.