Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάς – Βολιβία συμμαχία!

Ελλάς – Βολιβία συμμαχία!

Αν ο κ. Τσίπρας πήγε στην Νέα Υόρκη και θεωρεί ότι η... εξαγωγή της επανάστασης είναι η αποστολή του, είναι δικαίωμά του. Μόνο που δεν πήγε εκεί γι’ αυτό. Πήγε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι ως εκπρόσωπος των δήθεν αριστερών ψηφοφόρων του.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι περνά ένα αξέχαστο πενθήμερο στην Νέα Υόρκη. Γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως και να είναι η τελευταία του παρουσία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να το διασκεδάσει.

Και στο πλαίσιο αυτό πιθανώς να έχει υποκύψει στον πειρασμό και να πίστεψε ότι είναι διεθνής παράγων.

Έπειτα από την συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν από τα ραντεβού του με τους τραπεζίτες, ο Πρωθυπουργός είχε μία συζήτηση διάρκειας μίας ολόκληρης ώρας με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Όπως λένε οι λεγόμενες κυβερνητικές πηγές, Τσίπρας και Μοράλες συμμφώνησαν ότι «είναι αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο». Προφανώς, όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι αναγκαίο.

Και όπως συμπληρώνουν, αναφέρθηκαν στις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου για το «στρατόπεδο» της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων και συμφώνησαν ότι «η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας» και ότι χρειάζεται συντονισμένη απάντηση απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Πολύ ωραία όλα αυτά, μόνο που δεν αφορούν κανέναν. Αν ο κ. Τσίπρας πήγε στην Νέα Υόρκη και θεωρεί ότι η… εξαγωγή της επανάστασης είναι η αποστολή του, είναι δικαίωμά του. Μόνο που δεν πήγε εκεί γι’ αυτό. Πήγε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι ως εκπρόσωπος των δήθεν αριστερών ψηφοφόρων του.

Παρά ταύτα όμως, ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει φανταστεί άλλα. Και να πιστεύει ότι είναι σε θέση να υποδυθεί τον ηγέτη του παγκόσμιου κινήματος. Και ότι μετά την Ευρώπη, τώρα θα αλλάξει και τον κόσμο ολόκληρο…

Μπορεί να βλέπει τον εαυτό του ως Τσε Γκεβάρα των Βαλκανίων, ας πούμε.

Ο συνειρμός, όσο και σχεδόν κωμικός, είναι αναπόφευκτος. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι μετά την αποχώρησή του από την Κούβα και την παταγώδη αποτυχία του στην Αφρική, ο Τσε είχε πιστέψει ότι η εξαγωγή της επανάστασης στην Λατινική Αμερική θα ανέτρεπε τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Κατά σύμπτωση, στην Βολιβία είχε δοκιμάσει την τύχη του και ο Τσε. Αλλά κάτι πήγε στραβά και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024