Κεφαλογιάννη: Ο Τσίπρας εκφράζει όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης
Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, ότι «σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά»
Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες, όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης, όλα όσα υποτίθεται πως αποστρέφεται» εκφράζει η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χωρίς λαϊκίστικες κορώνες, με μοναδικό γνώμονα τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου» θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός του σπιράλ της κρίσης.
Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων η κ. Κεφαλογιάννη, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι αντιστέκεται σε όσα ο ίδιος ψήφισε» και καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για ακύρωση και όχι αναστολή των μειώσεων.
Ερωτηθείσα γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κεφαλογιάννη απαντά λέγοντας: «Γιατί ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κριθεί» και εξηγεί ότι «οι πολίτες γνωρίζουν και θα επιλέξουν αυτόν που καταθέτει πλήρες και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα, που έχει αξιοπιστία, που επιδιώκει τη σύνθεση και τη συμπόρευση αντί του διχασμού, που έχει όραμα για το αύριο της χώρας και δεν αναμασά παρωχημένες ιδέες περασμένων δεκαετιών».
Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά» και ξεκαθαρίζει ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί από τη ΝΔ στη Βουλή».
Τέλος, σχολιάζοντας την αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη η κ. Κεφαλογιάννη εκφράζει την ανησυχία της και δηλώνει ότι «ο κίνδυνος είναι παντού και δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε» για αυτό και προτρέπει «στις ευρωεκλογές να ψηφίσουμε με λογική, χωρίς θυμό και χωρίς να παρασυρθούμε από τα εύκολα λόγια των λαϊκιστών».
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442