Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για σεξουαλικές ταπεινώσεις κατηγορούν χορευτές τον Γιαν Φαμπρ

Για σεξουαλικές ταπεινώσεις κατηγορούν χορευτές τον Γιαν Φαμπρ

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο καλλιτέχνης, Γιαν Φαμπρ, μετά την ανοιχτή επιστολή 20 χορευτών και χορευτριών, οι οποίοι καταγγέλλουν σεξουαλικές ταπεινώσεις και εκφοβισμό

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο καλλιτέχνης, Γιαν Φαμπρ, μετά την ανοιχτή επιστολή 20 χορευτών και χορευτριών, οι οποίοι καταγγέλλουν σεξουαλικές ταπεινώσεις και εκφοβισμό.

Ο βέλγος καλλιτέχνης έγινε γνωστός στην Ελλάδα για την παράσταση «Παλλόμενα Πέη» και τις αντιδράσεις που αυτή είχε ξεσηκώσει, καθώς και για το διορισμό του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, θέση από την οποία όμως παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις για το βελγικής ταυτότητας πρόγραμμα που είχε προετοιμάσει.

Συγκεκριμένα σε κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ολλανδόφωνου περιοδικού τέχνης rekto:verso, πρώην συνεργάτες καταγγέλλουν συστηματικές «παρενοχλήσεις» από την πλευρά του φλαμανδού καλλιτέχνη, καθώς και σεξουαλικές ταπεινώσεις, μέχρι και εκφοβισμό.

Η επιστολή, η οποία υπογράφεται κυρίως από γυναίκες, οκτώ εξ αυτών επώνυμα, αναφέρει πως «η ταπείνωση ήταν καθημερινό ψωμί» στους κόλπους του θιάσου Troubleyn, ενώ διευκρινίζουν ότι προσκαλούσε στο σπίτι του καλλιτέχνες με πρόσχημα παραστάσεις αναπαραστατικής τέχνης και επιχειρούσε τότε «σεξουαλική προσέγγιση».

Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ, οι χορευτές αναφέρουν ότι σε ορισμένους συνεργάτες τους προσφέρθηκε ένα σημαντικό ποσό μετά τις συναντήσεις αυτές, μάλιστα όσοι αρνούνταν τα χρήματα, έβλεπαν τον ρόλο τους να περιορίζεται στις παραστάσεις.

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι ο Γιάν Φαμπρ έκανε σεξιστικές παρατηρήσεις για το σώμα των χορευτών ταπεινώνοντας γυναίκες κατά τις πρόβες με τις σεξιστικές παρατηρήσεις του ενώπιον όλων για το σώμα τους. Μερικοί από τους υπογράφοντες αναφέρουν πως υπήρξαν θύματα και άλλοι μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών.

Αρνείται ο Φαμπρ

Λίγο αργότερα, στο ίδιο περιοδικό φιλοξενούνται δηλώσεις του Γιαν Φαμπρ, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία σε βάρος του.

«Εδώ δεν υποχρεώνουμε κανέναν και καμία να κάνει πράγματα που θεωρεί πως υπερβαίνουν τα όριά του», γράφει, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η εκστρατεία αυτή γίνεται στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

Τέλος αμφισβητεί κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά που του προσάπτουν οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024