Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσα αντικοινωνικής δικτύωσης

Μέσα αντικοινωνικής δικτύωσης

Εχουμε γίνει ψηφιακές οντότητες που προσηλωμένες σε μια οθόνη ζούμε την ψευδαίσθηση της δικτύωσης με άλλα ψηφιακά φαντάσματα

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Ο δημόσιος διάλογος στα social media κυριαρχείται από μια άνευ ουσίας αντιπαράθεση επί παντός επιστητού. Διαφωνία για τη διαφωνία, ακόμα κι αν η συμφωνία δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους δύο διαφωνούντες.

Δεν τολμάς να ανεβάσεις μια φωτογραφία από μια παραλία ή να εκφράσεις δημόσια τη λύπη σου ή τον θυμό σου για ένα θέμα της επικαιρότητας και είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί σου, θα σου προσάψουν προθέσεις που δεν έχεις, κίνητρα που δεν φαντάζεσαι – με λίγα λόγια θα σου την πουν, άλλοτε ευγενικά και άλλοτε όχι.

Εχουμε γίνει ψηφιακές οντότητες που προσηλωμένες σε μια οθόνη ζούμε την ψευδαίσθηση της δικτύωσης με άλλα ψηφιακά φαντάσματα και η μοναξιά μας γίνεται θυμός που βγαίνει πάνω στο πληκτρολόγιο ή στην οθόνη αφής.

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι μια τεχνολογία που σχεδιάστηκε για να φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, αποδεικνύεται ότι λειτουργεί με πολύ αρνητικό τρόπο στην ψυχική του υγεία. Οι ζωές των άλλων φαντάζουν πάντα πιο ενδιαφέρουσες από τη δική μας κι αυτό έχει αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση.

Η ανάγκη να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι πάντα online, μόνο άγχος προκαλεί. Οι διαπληκτισμοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, ενώ ακόμα και το να μην απαντήσεις άμεσα σε κάποιο μήνυμα μπορεί να γίνει αφορμή για ατέλειωτες παρεξηγήσεις. Ακόμα και ένα συντακτικό λάθος μπορεί να γίνει αιτία να ξεκινήσει ένας τρικούβερτος καυγάς, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μια «βόμβα διασποράς, καθώς και άλλοι χρήστες μπορεί να πάρουν μέρος σε αυτόν.

Όχι μόνο τα νέα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες επιδίδονται στο κυνήγι των like, των «φίλων» και των «ακολούθων» με την ιδέα, ότι όσο περισσότερους έχουν τόσο πιο επιτυχημένα άτομα είναι. Όμως πρόκειται για μια κούρσα που ποτέ δεν θα αισθανθούν ότι νίκησαν, καθώς θα υπάρχει πάντα κάποιος άλλος που θα έχει πιο πολλούς «φίλους».

Αποξενωμένοι μέσα στη δικτύωση, πολύ συχνά αφήνουμε την οργή να ξεχειλίσει με απρόβλεπτες συνέπειες για τα νευράκια μας.

Γι αυτό θα συμβούλευα περισσότερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024