Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz B-Class 2019: H τεχνολογική διάσταση της εργονομίας

Mercedes-Benz B-Class 2019: H τεχνολογική διάσταση της εργονομίας

Η νέα γενιά της B-Class απαλλάσσεται από το βαρύ καμουφλάζ, δίνοντας το στίγμα ενός κομψού και πρακτικού πολυμορφικού μοντέλου το οποίο αναμένεται να προσθέσει στην κατηγορία πρωτόγνωρες τεχνολογίες, στα χνάρια της νέας A-Class.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Το πρακτικότερο και πιο «οικογενειακό», μέλος της γκάμας των μικρών της Mercedes-Benz συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς του εν όψει της πρεμιέρας του η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου και αναμένεται να προσθέσει στην κατηγορία των πολυμορφικών ένα ιδιαιτέρως εξελιγμένο και πρωτόγνωρο τεχνολογικό υπόβαθρο με «οδηγό» την νέα A-Class.

Έχοντας ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική και υιοθετώντας τις ίδιες ακριβώς τεχνολογίες με την νέα A-Class, η νέα γενιά του πολυμορφικού μοντέλου της γερμανικής φίρμας, αναμένεται να δώσει μια πιο τεχνολογικά ενσυνείδητη διάσταση στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία θα συνδυάσει με τις συνήθεις πολυτελείς προδιαγραφές της  Mercedes-Benz.

Αν και με προφανείς τις σχεδιαστικές επιρροές από την νέα A-Class, η B-Class ακολουθεί ένα πιο ήπιο αισθητικό ύφος προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις εργονομίας και πρακτικότητας της κατηγορίας της, αλλά και εκπροσωπώντας παράλληλα πολύ περισσότερα από μια A-Class με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει το μείγμα τεχνολογίας που προέρχεται από το γερμανικό hatchback με κυρίαρχο το MBUX, το σύστημα infotainment με τεχνητή νοημοσύνη το οποίο, στην περίπτωση της B-Class θα συνδυαστεί με μια σειρά εργονομικών και προσαρμοσμένων στον χαρακτήρα της τεχνολογικών λύσεων που θα της εξασφαλίσουν το status ενός πολυτελούς minivan με απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης.

Τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσουν οι κινητήρες και τα κιβώτια που απαρτίζουν την γκάμα της A-Class ξεκινώντας από τους 109 και φτάνοντας έως τους 224 ίππους, σε πλήθος συνδυασμών με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και η εξέλιξη μιας AMG έκδοσης θεωρείται αμφίβολη, η παρουσία μιας plug-in υβριδικής εκδοχής στο μέλλον της B-Class δείχνει να αποτελεί το δεδομένο επόμενο βήμα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024