Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία: 10′ Βράσιμο: 40′ περίπου

150 γραμμ. φακές, ψιλές

500 γραμμ. λινγκουίνι ή φετουτσίνι ή παπαρδέλες

50 ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες • 200 γραμμ. γιαούρτι, στραγγιστό •

1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, ακέρωτο βιολογικό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ξεπλένουμε τις φακές, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε άφθονο νερό. Περίπου 10 λεπτά προτού γίνουν τις αλατίζουμε. Οταν μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα μπολ στον θερμοθάλαμο. Βράζουμε τα ζυμαρικά ώστε να γίνουν aldente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να βγουν τα αρώματά του. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τις φακές, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τον χυμό μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο