ΛΑΕ: Τα μπλακ άουτ είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ
Η ιδιωτικοποίηση και η διάσπαση του ομίλου της ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη διάλυση με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία, τονίζει η ΛΑΕ
«Η ιδιωτικοποίηση και η διάσπαση του ομίλου της ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη διάλυση με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του o Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής της ΠΓ της ΛΑΕ, με αφορμή το «σοβαρό μπλακάουτ» που προκλήθηκε χθες, Τετάρτη, στην Αττική, από την πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς στο ΚΥΤ Παλλήνης.
«Με το δεύτερο σε μικρό διάστημα και πολύ σοβαρό αυτό μπλακάουτ, αποδείχτηκε, παρά τα όσα λένε οι υποστηρικτές των αποκρατικοποιήσεων, πως ο νεοφιλελευθερισμός, που υπηρετούν ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οι λοιπές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία», σημειώνει ο κ. Πετράκος και εξηγεί:
«Σχεδόν 20 χρόνια τώρα -με εξαίρεση τη «χαμένη άνοιξη» του 2015 (Φεβρουάριος-Ιούλιος)- αυτό που ασχολούνται οι κυβερνήσεις, δεν είναι οι επενδύσεις, η συντήρηση του δικτύου και η ανασυγκρότηση των δημοσίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα του πάλαι ποτέ κραταιού δημόσιου ομίλου της ΔΕΗ, αλλά το πώς θα υλοποιήσουν τις νεοφιλελεύθερες οδηγίες της ΕΕ για διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ».
Καταλήγοντας ο Θανάσης Πετράκος αναφέρει ότι «η ΛΑΕ τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο λαός είναι η ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και ένας νέος ανασυγκροτημένος δημόσιος ενιαίος όμιλος ΔΕΗ».
«Αυτό όμως» υπογραμμίζει «προϋποθέτει αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αγώνα, για να ανακτήσει η πατρίδα μας τη Δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον οικονομικοκοινωνικό μετασχηματισμό της κοινωνίας με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας».
- Pierrakakis Heads to Washington for IMF and G7 Talks
- Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου από τη Βουλιαγμένη
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου

