Γλυκό με μύρτιλα και ψωμί
Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή.
Spotlight
- Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία
- Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή
- Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;
- Η απάντηση του Άξονα της Αντίστασης στο Ισραήλ θα είναι συντριπτική, προειδοποιεί το Ιράν
Υλικά για 4-6 μερίδες
1 πακέτο ψωμί του τοστ
3 φλιτζάνια φρέσκα ή παγωμένα μύρτιλα
3 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
3 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε το ψωμί στο ταψί και ρίξτε τα μύρτιλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα μύρτιλα και το ψωμί.
Ψήστε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να καφετίσει το ψωμί.
Πασπαλίστε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις