Οι χρωματισμένοι τοίχοι ροζ χρώμα, γαλάζιο και παστέλ πράσινο ορίζουν τις διάφορες περιοχές αυτού του παραθαλάσσιου διαμερίσματος στην Θεσσαλονίκη, από τον αρχιτέκτονα Σταμάτιο Γιαννίκη. Το Waterfront Nikis Apartment βρίσκεται σε ένα διατηρητέο ​​κτήριο art-deco από το 1937, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην διάσημη παραθαλάσσια Λεωφόρο Νίκης.

Ο Γιαννίκης χρησιμοποιεί το διαμέρισμα ως βάση για την πολιτιστική του οργάνωση, το «Architecture In Residence», το οποίο φιλοξενεί δείπνα, διαλέξεις, εκθέσεις, συναντήσεις και εκθέσεις εστιασμένες στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό. Με διαστάσεις 120 τετραγωνικών μέτρων, το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων αποτελείται από ένα σαλόνι με θέα στη θάλασσα, τραπεζαρία, WC, τουαλέτα, αποθήκη, κουζίνα και δύο μπαλκόνια – ένα μπροστά με θέα στη θάλασσα και ένα πίσω.

  

Ενώ η διαρρύθμιση του διαμερίσματος δεν άλλαξε κατά την ανακαίνιση, ο Γιαννίκης τοποθέτησε μια εντελώς νέα κουζίνα, ντους και τουαλέτα με νέα δάπεδα και υγειονομικά εξαρτήματα. Τα αρχικά εξαρτήματα art-deco – όπως το δάπεδο, η ξύλινη πόρτα και τα παράθυρα και τα διακοσμητικά στοιχεία γύψου στην οροφή – όλα διατηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν.

Photos by Kim Powell