Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέγραψε και ετοιμάζεται για την 21η σεζόν του με τους Μάβερικς ο Νοβίτσκι

Υπέγραψε και ετοιμάζεται για την 21η σεζόν του με τους Μάβερικς ο Νοβίτσκι

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς και αυτομάτως έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά του ΝΒΑ που αγωνίζεται επί 21 διαδοχικές σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς και αυτομάτως έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά του ΝΒΑ που αγωνίζεται επί 21 διαδοχικές σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Ο Γερμανός σούπερ σταρ, μάλιστα, θα γράψει και ιστορία… αφοσίωσης στην ίδια ομάδα, καθώς στο πρώτο του πάτημα στο παρκέ τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμπληρώσει 21 σεζόν με τους Μάβερικς, προσπερνώντας στη σχετική λίστα τον Κόμπι Μπράιαντ που είχε 20 με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο 40χρονος έβαλε την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και παρά το γεγονός ότι το Ντάλας δε γνωστοποίησε οικονομικές λεπτομέρειες, οι Νιού Γιορκ Τάιμς ανέφεραν ότι θα γίνει κατά 5εκ. δολάρια πλουσιότερος!

Ο Νοβίτσκι επελέγη στο Νο9 του draft του 1998 από τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά το ίδιο βράδυ έγινε ανταλλαγή στους Μάβερικς, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Έχει αγωνιστεί σε 1.471 αγώνες στην καριέρα του με μέσο όρο 21.2 πόντους και 7.7 ριμπάουντ.

Την περσινή σεζόν πάτησε παρκέ σε 77 αναμετρήσεις με μέσο όρο 12 πόντους και 5.7 ριμπάουντ, ενώ φέτος αναμένεται να αποτελέσει μέντορα ενός άλλου Ευρωπαίου, του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος άφησε τα παρκέ της Euroleague για αυτά του ΝΒΑ, με το Ντάλας να τον υποδέχεται ως άλλο… Νοβίτσκι.

Με τους Μάβερικς ο Νοβίτσκι πανηγύρισε έναν τίτλο ΝΒΑ το 2011, ενώ αναδείχθηκε MVP της λίγκας τη σεζόν 2006-07. Παράλληλα, ο Γερμανός θα μπει στη νέα σεζόν από την έκτη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ με 31.187 πόντους και θα χρειάζεται άλλους 233 για να προσπεράσει τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στην πέμπτη θέση.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024