Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως οι δύο χώρες είχαν τις χειρότερες σχέσεις αλλά αυτό άλλαξε πριν τέσσερις ώρες

Για ένα πολύ παραγωγικό διάλογο με τον ρώσο ομόλογό του έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση κορυφής, στο Ελσίνκι. Για μια ακόμη φορά, πάντως, ο Τραμπ δήλωσε ευθέως πως βάζει πρώτα «το καλό για την Αμερική και τον αμερικανικό λαό»

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως οι δύο χώρες είχαν τις χειρότερες σχέσεις αλλά αυτό άλλαξε πριν τέσσερις ώρες. «Ο Πούτιν είναι καλός ανταγωνιστής. Η λέξη «ανταγωνιστής» είναι φιλοφρόνηση. Θα ανταγωνιστούμε τη Ρωσία με μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου» τόνισε.

«Οι διαφωνίες των δυο χωρών είναι γνώστες, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασία» σημείωσε ο Τραμπ, επιμένοντας στη διαδικασία του διαλόγου όπως έκαναν οι δυο χώρες στον Ψυχρό Πόλεμο.

«Ακόμα και κατά τη διάρκεια των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου, όταν ο κόσμος φαινόταν πολύ διαφορετικός από αυτόν που είναι σήμερα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπόρεσαν να διατηρήσουν έναν ισχυρό διάλογο» επεσήμανε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε, παράλληλα, ότι συζήτησε με τον ρώσο ομόλογό του την εμπλοκή ρώσων πρακτόρων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. «Θεώρησα ότι αυτό πρέπει να γίνει κατ’ ιδίαν» επισήμανε μάλιστα.

«Όλοι ευθυνόμαστε που δεν είχαμε διάλογο νωρίτερα. Νομίζω ότι ήμασταν ανόητοι, νομίζω ότι οι ΗΠΑ ήταν πολύ ανόητες. Έχουμε κάνει και οι δυο λάθη, αλλά η έρευνα για τις αμερικανικές εκλογές ήταν καταστροφική για τη χώρα μας, δεν υπήρχε συμπαιγνία στις προεδρικές εκλογές. Δεν υπήρχε δυνατότητα συμπαιγνίας, δεν τον γνώριζα καν τον Πούτιν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν : Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια

Εισβολή άνδρα λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ – Πούτιν

Καψώνια και αμηχανία στη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr