Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καψώνια και αμηχανία στη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Καψώνια και αμηχανία στη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ελσίνκι. «Καψώνια» και αμηχανία εκατέρωθεν

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η κατ’ ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ελσίνκι, με τον πρώτο να δηλώνει πως ήταν μια «καλή αρχή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τη σύντομη αυτή δήλωση ενώπιον δημοσιογράφων στο Ελσίνκι, ενώ βρισκόταν στο τραπέζι της συνεδρίασης και περιβαλλόταν από ανώτατους αξιωματούχους κατά την έναρξη του «γεύματος εργασίας» μετά τη δίωρη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες παρουσία μόνο των διερμηνέων τους. Στη συνέχεια αναμένεται συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Την ευχαρίστησή του για την συνάντηση με τον Τραμπ εξέφρασε ο Πούτιν και κατά τη διάρκεια των πρώτων δηλώσεων τους στις κάμερες. Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ  ότι είναι καιρός να μιλήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν είπε, επίσης, ότι θα πρέπει να συζητήσουν δύσκολα πολυεθνικά θέματα. «Υπάρχουν αρκετά από αυτά για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» είπε ο Πούτιν.

Ο αμερικανός πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον Πούτιν για την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σημείωσε έχουμε πολλά καλά πράγματα να συζητήσουμε. Μεταξύ αυτών, είπε πως είναι το εμπόριο, η Κίνα και «ο κοινός μας φίλος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία σημαντική ευκαιρία, καθώς για πολλά χρόνια οι δύο χώρες δεν τα πήγαιναν καλά. «Νομίζω πως έχουμε μία σημαντική ευκαιρία, καθώς, ειλικρινά, δεν τα πηγαίναμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Είμαι (σε αυτή τη θέση) λίγο διάστημα, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα αποκτήσουμε μία εξαιρετική σχέση».

«Καψώνια» και αμηχανία πριν τη συνάντηση

Πριν καν την έναρξη της συνάντησης οι δύο ηγέτες επιδόθηκαν στα δικά τους παιχνίδια «εξουσίας» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να καθυστερεί χωρίς λόγο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση αυτή, αφού «απάντησε» αφήνοντας τον Πούτιν να περιμένει και για μερικά λεπτά, προτού φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας.

Κατά τα πρώτα λεπτά της συνάντησης η αμηχανία ήταν εμφανής και οι δύο ηγέτες δεν αντάλλαξαν ούτε ένα χαμόγελο.

Αντίθετα, ήταν απόμακροι ενώ οι δημοσιογράφοι των διεθνών Μέσων σχολιάζουν ότι η χειραψία διήρκησε μόλις… τρία δευτερόλεπτα.

Τέσσερις ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τις κακές σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για «ανοησία» των προκατόχων του και την «στημένη» έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024