Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν : Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια

Πούτιν : Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, ο ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τεταμένες σχέσεις που βιώνουν οι δύο χώρες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει»

Για ειλικρινείς συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση κορυφής. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στις τεταμένες σχέσεις που βιώνουν οι δύο χώρες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στον Τραμπ αναφορικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε διάλογο για την ισορροπία των πυρηνικών όπλων» είπε ο Πούτιν.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε διάλογο για την ισορροπία των πυρηνικών όπλων» είπε ο ρώσος ηγέτης, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι πρέπει οι δύο πλευρές να συνεργαστούν για την επέκταση της συνθήκης START.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έθεσε το θέμα της «πιθανής» εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. «Η Ρωσία δεν παρενέβη ποτέ και δεν σχεδιάζει να παρέμβει στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών» υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Αν υπάρχουν οποιαδήποτε τέτοια στοιχεία, αν προκύψουν τέτοια πράγματα, είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε μαζί» πρόσθεσε.

«Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει»

«Σήμερα, τόσο η Ρωσία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια εντελώς νέα σειρά προκλήσεων» τόνισε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας πως ο Ψυχρός Πόλεμος ανήκει στο παρελθόν. Χαρακτήρισε, δε, τις διαπραγματεύσεις με τον Τραμπ ως τα «πρώτα βήματα για τη βελτίωση αυτής της σχέσης και για την αποκατάσταση ενός αποδεκτού επιπέδου εμπιστοσύνης».

Υπάρχουν οι συνθήκες για μια αποτελεσματική συνεργασία στο θέμα της Συρίας, πρόσθεσε ο ρώσος ηγέτης, ενώ αναφορικά με τις εξελίξεις με τη Βόρεια Κορέα, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δήλωσε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά με το Ιράν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει τη θέση μας για τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ για την Ουκρανία τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να πείσει το Κίεβο να συμμορφωθεί με την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή άνδρα λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ – Πούτιν

Καψώνια και αμηχανία στη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024