Νόστιμη γαλατόπιτα
Εύκολη συνταγή με υγιεινά υλικά.
Spotlight
-
Είναι 110 ετών και ζει μόνος του - Αυτό είναι το μυστικό του
-
Δεκτή η προσφυγή γονέα θύματος στα Τέμπη κατά εισαγγελικής απόφασης - Παραπέμπεται στον Άρειο Πάγο
-
Γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνο το «αθώο» τρίψιμο στα μάτια
-
Πόσες ζωές έχουν σωθεί χάρη στα εμβόλια; Τουλάχιστον 15 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. λευκή ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 πρέζα βανίλια
Εκτέλεση
Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις