Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. λευκή ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 πρέζα βανίλια

Εκτέλεση

Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

Ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο