Ψητές γλυκοπατάτες με σουσάμι και ταχίνι
Υγιεινή και εύκολη συνταγή!
Υλικά
2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. σουσάμι
Φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το φυτικό λάδι, το τσίλι και το αλατοπίπερο. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά.
Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Συνεχίστε να τις ανακατεύετε καθώς πρέπει να αποφύγετε το να καούν. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν κάπως.
Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το σησαμέλαιο και το ταχίνι. Πασπαλίστε με σουσάμι και κόλιανδρο και σερβίρετε.
- Γαλλία: Απειλούν να μετατρέψουν το Παρίσι σε σκουπιδότοπο
- Κλιματική Αλλαγή: Απειλεί αγροτική παραγωγή και τουρισμό στη Νότια Ευρώπη
- Μήπως η Ουκρανία έσωσε το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ;
- Γιατί η Japan Tobacco μένει στην Ρωσία ενώ άλλοι την εγκαταλείπουν
- Γερμανία: Κενό ασφαλείας άφησε εκτεθειμένες τουλάχιστον 6.000 συσκέψεις του στρατού
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί είναι τόσο ακριβή