Κρέμα με βερίκοκα
Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% ή με 0% λιπαρά
Spotlight
-
Οι γιατροί του Πάπα Φραγκίσκου χειρούργησαν την Κέιτ Μίντλετον - Νέες αποκαλύψεις για τον καρκίνο της
-
Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό της από τον Sam Asghari
-
Ελευθερία του Τύπου: Τρίτη συνεχή χρονιά στην τελευταία θέση των κρατών της Ε.Ε. η Ελλάδα
-
Έτοιμο, έπειτα από χρόνια καθυστέρησης, το νέο διαστημικό σκάφος της Boeing
Υλικά
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα ή φιστίκια
Εκτέλεση
Πλύνετε τα βερίκοκα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και αφήστε τα για μερικά λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν τα βερίκοκα γίνουν μαλακά, χωρίς να λιώσουν τελείως, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε τους τη βανίλια και βάλτε τα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, ανακατέψτε τα με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια, τα οποία έχετε νωρίτερα θρυμματίσει στο μπλέντερ.
Ρίξτε την κρέμα βερίκοκο σε ποτήρια ή μπολ και προσθέστε από πάνω γιαούρτι. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη για έξτρα γεύση.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις