Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Kodiaq RS 2019: Η σπορ πλευρά της περιπέτειας

Skoda Kodiaq RS 2019: Η σπορ πλευρά της περιπέτειας

Η ισχυρότερη έκδοση του τσεχικού SUV δίνει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών εν όψει της επικείμενης άφιξής της.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η τσεχική φίρμα επιβεβαίωσε προσφάτως με μια σειρά από teaser ότι εξελίσσει την RS έκδοση του μεγαλύτερου SUV της γκάμας της και πλέον το Kodiaq RS δίνει το παρών μπροστά από το φωτογραφικό φακό που το εντόπισε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης με περιορισμένο καμουφλάζ.

Μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει ότι το Κodiaq RS διαθέτει αρκετές ομοιότητες με την έκδοση Sportline που παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση της Γενεύης αλλά και αρκετές διαφορές οι οποίες και κάνουν τελικά… τη διαφορά.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι υποψίες για ένα σετ μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ένα σετ απολήξεων για την εξάτμιση που προδίδουν την ταυτότητα του ως τυπικού RS. Στο χρόνο που θα μεσολαβήσει έως την άφιξή του, η σπορ εκδοχή του Kodiaq αναμένεται να εμπλουτίσει επί το αιχμηρότερο τη σχεδιαστική του προσωπικότητα με τις αντίστοιχες αισθητικές παρεμβάσεις.

Όπως και να έχει με την εξωτερική του εικόνα, στην «καρδιά» της ισχυρότερης έκδοσης του Kodiaq αναμένεται να βρεθεί ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος diesel κινητήρας των 2,0 λίτρων ο οποίος στην περίπτωση του VW Passat προσφέρει 240 ίππους και 500 Nm ροπής χωρίς να αποκλείεται και η αναβάθμισή του προς όφελος περισσότερης ισχύος.

Όπως και να έχει με το μέγεθος της ισχύος, είναι σαφές ότι η Skoda επιθυμεί να δώσει έναν ιδιαιτέρως δυναμικό προσανατολιμσό στο RS όπως μαρτυρά και η πρόσφατη κίνηση της Skoda να δημοσιοποιήσει υλικό από τις δοκιμές του Kodiaq RS στην πίστα του Nurburgring όπου ανέλαβε να το οδηγήσει η χαρισματική  Sabine Schmitz.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τον παραπάνω κινητήρα στην περίπτωση του Kodiaq RS θα πλαισιώσει ένα επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οπoίο θα συνδυάζεται de facto με τετρακίνηση.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024