Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η τσεχική φίρμα επιβεβαίωσε προσφάτως με μια σειρά από teaser ότι εξελίσσει την RS έκδοση του μεγαλύτερου SUV της γκάμας της και πλέον το Kodiaq RS δίνει το παρών μπροστά από το φωτογραφικό φακό που το εντόπισε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης με περιορισμένο καμουφλάζ.

Μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει ότι το Κodiaq RS διαθέτει αρκετές ομοιότητες με την έκδοση Sportline που παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση της Γενεύης αλλά και αρκετές διαφορές οι οποίες και κάνουν τελικά… τη διαφορά.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι υποψίες για ένα σετ μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ένα σετ απολήξεων για την εξάτμιση που προδίδουν την ταυτότητα του ως τυπικού RS. Στο χρόνο που θα μεσολαβήσει έως την άφιξή του, η σπορ εκδοχή του Kodiaq αναμένεται να εμπλουτίσει επί το αιχμηρότερο τη σχεδιαστική του προσωπικότητα με τις αντίστοιχες αισθητικές παρεμβάσεις.

Όπως και να έχει με την εξωτερική του εικόνα, στην «καρδιά» της ισχυρότερης έκδοσης του Kodiaq αναμένεται να βρεθεί ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος diesel κινητήρας των 2,0 λίτρων ο οποίος στην περίπτωση του VW Passat προσφέρει 240 ίππους και 500 Nm ροπής χωρίς να αποκλείεται και η αναβάθμισή του προς όφελος περισσότερης ισχύος.

Όπως και να έχει με το μέγεθος της ισχύος, είναι σαφές ότι η Skoda επιθυμεί να δώσει έναν ιδιαιτέρως δυναμικό προσανατολιμσό στο RS όπως μαρτυρά και η πρόσφατη κίνηση της Skoda να δημοσιοποιήσει υλικό από τις δοκιμές του Kodiaq RS στην πίστα του Nurburgring όπου ανέλαβε να το οδηγήσει η χαρισματική  Sabine Schmitz.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τον παραπάνω κινητήρα στην περίπτωση του Kodiaq RS θα πλαισιώσει ένα επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οπoίο θα συνδυάζεται de facto με τετρακίνηση.