
Βούτυρο στο ψωμί απατεώνων οι selfie με τα πτυχία
Ένα εξαιρετικά ακριβές πλαστό πιστοποιητικό μπορεί να πουληθεί on line πάνω από 200 στερλίνες και να χρησιμοποιηθεί για να εξαπατήσει υποψήφιους εργοδότες, προειδοποιεί η βρετανική υπηρεσία
Οι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων καλούνται να μην ποζάρουν στο κινητό με τα πτυχία τους και να μην ανεβάζουν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην ενθαρρύνεται το πολλών εκατ. λιρών εμπόριο πλαστών πτυχίων, προειδοποιούν ειδικοί.
Η επίσημη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την επαλήθευση των πτυχίων (Hedd), ανακοίνωσε ότι η αυξανόμενη τάση να δείχνουμε την επιτυχία μας on line διευκολύνει τους απατεώνες να έχουν πρόσβαση στον λογότυπο, στο οικόσημο του πανεπιστημίου, στις υπογραφές, στις σφραγίδες, στα ολογράμματα και στη διατύπωση, με αποτέλεσμα να ανθεί η επιχείρηση πώλησης πλαστών πιστοποιητικών.
Ένα εξαιρετικά ακριβές πλαστό πιστοποιητικό μπορεί να πουληθεί on line πάνω από 200 στερλίνες και να χρησιμοποιηθεί για να εξαπατήσει υποψήφιους εργοδότες, προειδοποιεί η βρετανική υπηρεσία.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Hedd, πάνω από τα δύο τρίτα των αποφοίτων σκοπεύουν να βγάλουν selfies με τα πτυχία τους, ενώ το 74% των φοιτητών δεν γνώριζαν ότι οι φωτογραφίες με τα πτυχία τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή απομιμήσεων. Τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, από πιο διάσημα παγκοσμίως, αποτελούν τους κυριότερους στόχους των απατεώνων.
Οι ειδικοί προειδοποιούν τους απόφοιτους να μην ανεβάζουν στα μέσα μαζικής δικτύωσης το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησής τους και τους συμβουλεύουν παράλληλα, ότι είναι άδικο μετά από επένδυση τόσου χρόνου και χρήματος για την απόκτηση ενός πτυχίου οι πραγματικοί απόφοιτοι να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας εξαιτίας ενός υποψήφιου με πλαστό πιστοποιητικό.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα στοιχεία αυτά, περίπου 20 πανεπιστήμια στη Βρετανία δίνουν ψηφιακά διπλώματα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν.
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»





