Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για Σκοπιανό και «τέταρτο μνημόνιο»
Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαρία Σπυράκη διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για τα δύο αυτά θέματα τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης με την αξιωματική Αντιπολίτευση με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό αλλά και το Πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαρία Σπυράκη διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για τα δύο αυτά θέματα τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας.
«Η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ Μαρίας Σπυράκη που μιλάει για «τέταρτο μνημόνιο».
«Μετά από τρία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και προσθέτει: «Καταφέρρνει να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, έχοντας:
-Κρατήσει την κοινωνία όρθια.
-Αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας αλλά και τις αδικίες των δύο πρώτων προγραμμάτων.
-Μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών.
-Ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων.
-Μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες.
-Προοπτική επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως «μετά από τρία χαμένα χρόνια με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, η κυβέρνηση υπογράφει και ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο».
Κόντρα και για το Σκοπιανό
Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έδωσαν σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Μαρία Σπυράκη.
«Αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη «μυστική διπλωματία», δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την πΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σπυράκη είχε τονίσει νωρίτερα πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του».
- Η Τότεναμ θα πληρώσει (πολύ) ακριβά την απόλυση του Τόμας Φρανκ
- Ισραήλ: Οι φυλακές «ξεκινούν τις προετοιμασίες για την επιβολή της θανατικής ποινής» σε Παλαιστινίους
- Γιατί η Ντρου Μπάριμορ και ο Ορλάντο Μπλουμ φωνάζουν «΄Ωπα» και σπάνε πιάτα μεσοπέλαγα;
- Οι επικές αντιδράσεις του οπαδού της Γιουνάιτεντ που περιμένει να κουρευτεί, στο 1-1 με την Γουέστ Χαμ (vids)
- Τηλεφώνημα για βόμβα σε κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
- Καναδάς: Ερωτήματα για το μακελειό στο σχολείο του Ταμπλ Ριτζ – Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη
