Σπιτική γρανίτα κεράσι
Μια συνταγή για σπιτική γρανίτα κεράσι, εύκολα και απλά. Καλή απόλαυση! Υλικά: 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος) 200 γρ. νερό 200 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού Εκτέλεση: Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω τα κεράσια και το βάζουμε για τουλάχιστον 10 ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το […]
Spotlight
-
Ποιος είναι ο Ρώσος «βασιλιάς της μίζας» που συνελήφθη για διαφθορά - Η χλιδή, οι βίλες και τα κότερα
-
Τραγική κατάληξη στο θρίλερ εξαφάνισης μοντέλου - Τι συνέβη πραγματικά στην Kaikan Kaennakam;
-
Όμηρος της Χαμάς εμφανίζεται σε βίντεο με ακρωτηριασμένο χέρι - «Οι IDF σκότωσαν 70 από εμάς»
-
«Κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή η πορεία μου», απαντά ο Γ. Μώραλης σε δημοσιεύματα για την υπόθεση οπαδικής βίας
Μια συνταγή για σπιτική γρανίτα κεράσι, εύκολα και απλά. Καλή απόλαυση!
Υλικά:
500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος)
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω τα κεράσια και το βάζουμε για τουλάχιστον 10 ώρες στην κατάψυξη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μετράμε πέντε λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Όταν «περάσουν» οι χρόνοι των δύο παρασκευών μας, ρίχνουμε τα κεράσια και το σιρόπι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις