«Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η πρότασης σας για το πώς η Ελλάδα θα προχωρήσει μετά τη μεταμνημονιακή εποχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας το λόγο μετά τη δευτερολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σας άκουσα στην πρώτη ομιλία σας να λέτε ότι η έξοδος στις αγορές είναι ναρκοπέδιο. Στη δευτερολογία σας είπατε πως δεν ζητάτε πιστοληπτική γραμμή. Αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για να προσθέσει. «Τι ζητάτε λοιπόν; Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Μνημόνιο; Παράταση του μνημονίου; Νέο μνημόνιο; Αυτό είναι ίσως μια τρίτη εκδοχή από τις δύο υπαρκτές εναλλακτικές εκδοχές».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι από τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ, κατάλαβε πως ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μην προχωρήσουν προσλήψεις και ενδεχομένως το κατά τη γνώμη του «πλεονάζον προσωπικό» να φύγει, «μπας και μειωθούν λίγο οι φορολογικοί συντελεστές». Ο πρωθυπουργός τόνισε τη διαφωνία του με αυτή τη θέση, υπογραμμίζοντας πως «πιστεύουμε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα πρέπει να έρθει και θα έρθει απ΄ το 2019 και μετά σταδιακά μέσα από τον δημοσιονομικό χώρο που κατακτιέται από τη συνετή πολιτική δημοσιονομική διαχείριση».

Αναφερόμενος στη διακύμανση των ομολόγων αλλά και στις κατά καιρούς απόπειρες εξόδους στις αγορές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το καλοκαίρι του 2014 έγινε μία δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και τότε υπήρχε  κατακόρυφη άνοδος. Σήμέρα έχουμε δύο επιτυχημένες εξόδους  στις αγορές, έχουμε αποκλιμάκωση των ομολόγων».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ψήφισε στις εκλογές για το Κίνημα Αλλαγής, κατήγγειλε την «αδόκιμη» – όπως την χαρακτήρισε επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ στην κ. Γεννηματά . «Πριν δέκα μέρες ψήφισε και στις δικές σας εσωκομματικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο πρωθυπουργός.