Το μήνυμα στα ελληνικά που έστειλε ο πρίγκιπας Κάρολος
Ειδική αναφορά κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε, μάλιστα, και στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας
Με δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και της συζύγου του δουκίσσης της Κορνουάλης, Καμίλα.
Ο πρίγκιπας Κάρολος έκλεισε την ομιλία του με μήνυμα στα ελληνικά, ευχόμενος ευημερία και ευτυχία στους Έλληνες. «Ζήτω η Ελλάς και το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε.
Ειδική αναφορά έκανε, μάλιστα, και στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας.
«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, όλα έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου, οι σχέσεις μου με την Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στο κάτω κάτω είναι η χώρα του παππού μου» τόνισε.
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε αναφερθεί στην αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα και λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας.
Με δήλωσή του στην Καθημερινή, είχε τονίσει πως «εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της».
Διαβάστε επίσης: Τα «πηγαδάκια» πριν το επίσημο δείπνο για τον Κάρολο και την Καμίλα (Εικόνες)
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]



