Κρέμα φάβας με κύμινο και πάπρικα
Έξυπνα tip
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
250 γρ. φάβα
1 καρότο, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
900 ml νερό
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πάπρικα της αρεσκείας μας και λίγη επιπλέον, για το πασπάλισμα
αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τη φάβα με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη φάβα, το καρότο και το κρεμμύδι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ξαφρίζοντας κατά διαστήματα, για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι). Αλατίζουμε τη φάβα προς το τέλος του μαγειρέματος.
Πολτοποιούμε τα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε τη φάβα πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Σελήνη: Η Κίνα σε ιστορικό εγχείρημα για τα πρώτα δείγματα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης
- 13,1 εκατ. Ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
- Προβλήματα σε δρομολόγια ταχυπλόων στον Αργοσαρωνικό λόγω των ανέμων
- Ουραγός η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου
- Μεγάλη Παρασκευή: Μέρα ακροάσεων
- Κασσελάκης: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά