Αυγενάκης: Μόνη λύση στον γόρδιο δεσμό της εσωστρέφειας η ΝΔ
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν γιατί είναι η μόνη λύση λύση στον «γόρδιο δεσμό» της μιζέριας, της εσωστρέφειας και τους τέλματος που δημιούργησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκφράζει ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Σε συνέντευξή του στο Larissanet, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως η ελληνική περιφέρεια και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του κόμματος και πως στη ΝΔ πιστεύουν πως η αγροτική ανάπτυξη και, κυρίως, η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινητήριους μοχλούς ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, σύντομα η ΝΔ θα παρουσιάσει και συνολικά για τη Θεσσαλία το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές της με στόχο τη μεγιστοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
«Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε «ναι, είμαστε έτοιμοι». Έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στη νέα περίοδο, αυτή της ανάκαμψης και της προόδου» τονίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως στόχος του κόμματος είναι να να προωθηθούν φοροελαφρύνσεις, αλλά και να πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης, κάτι που αποτελεί τον πυρήνα της αγροτικής μας πολιτικής.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει ακόμη και τα εθνικά θέματα με τέτοια επιπολαιότητα, διγλωσσία και ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό και πως είναι προφανές ότι είναι και επικίνδυνη.
«Στα θέματα αυτά επιβάλλεται να μιλάμε δυνατά, καθαρά, αλλά ποτέ ακραία» τονίζει.
Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Αυγενάκης δηλώνει πως στη ΝΔ δεν μοιράζουν χρίσματα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες. Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και τώρα, δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε «πρέπει και επιβάλλεται», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοιχτά γραμμάτια με κανένα».
«Από την άλλη, αν κάποιοι προτάξουν την προσωπική τους στρατηγική, έναντι των επιλογών του Κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να έχουν «απαιτήσεις» την επόμενη μέρα. Για όλα μας τα στελέχη υπάρχει χώρος να δουλέψουν και να πετύχουμε όλοι μαζί μια μεγάλη εκλογική νίκη, μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα βάλει ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, αρκεί πέρα από το «εγώ» να βλέπουμε και το «εμείς» τονίζει χαρακτηριστικά.
- Δημοσκόπηση: Συντριπτική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση – Πορεία προς τα πίσω, συμπιεσμένα εισοδήματα και θεσμική απαξίωση
- Married at First Sight: Σεισμός στη Βρετανία – Καταγγελίες βιασμού, απειλές για επίθεση με οξύ στο ριάλιτι
- Σοκ στην Αγγλία: Αποβολή της Σαουθάμπτον από τα play-off της Championship λόγω του σκανδάλου «Spygate»
- Καιρός: Σκηνικό φθινοπώρου και ξαφνική νεροποντή στην Αθήνα – Βγήκαν ξανά ομπρέλες και αδιάβροχα
- ΜΙΔΑ: «Μπλόκο» σε επιδόματα και ακίνητα – Τι αλλάζει
- LIVE: Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι


