Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε να το... πιστεύει

Έφτασε να το… πιστεύει

Το κακό για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η διαμαρτυρία, αλλά ότι έχει πιστέψει πως τον καταδιώκει κάποιο κατεστημένο

Πέρασε και η 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Υπολείπεται μόνο το ματς στο Φάληρο για Ολυμπιακό και Κέρκυρα αλλά εκεί το όποιο ενδιαφέρον σχετίζεται με τα επιμέρους. Στο γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα είναι στις κερκίδες βλέποντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα ομάδα του, και στις όποιες αγωνιστικές ελπίδες των φιλοξενούμενων για σωτηρία τώρα που ο Απόλλωνας και η Λαμία έχουν χτίσει ένα σημαντικό +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στα μεγάλα γράμματα: Η ΑΕΚ είναι πια μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, ο Παναθηναϊκός ζωντανός στο γήπεδο αλλά με τη θηλιά στο λαιμό έξω από αυτό, και ο ΠΑΟΚ… σε έναν δικό του ξεχωριστό κόσμο ενστερνιζόμενος ένα μάλλον επικίνδυνο αφήγημα: Εκείνο που θέλει ένα κακούργο κατεστημένο να του αρπάζει την χαρά του πρωταθλητή. Εκείνο το κατεστημένο που έφτασε στο σημείο τον βουλευτή Φωκά να… ζητά φωνάζοντας να «καεί η… π$#τ@ν@ η βουλή», και βετεράνους σαν τον Τουρσουνίδη να υποστηρίζουν ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ήρθε η ώρα να κοπούμε στα δύο ως χώρα μιας δεν αντέχεται αυτή η αδικία.

Πραγματικά ως ένα σημείο ήταν κατανοητό, χωρίς βεβαίως στα όρια του να χωρούν οι γραφικοί και οι επικίνδυνοι. Ως κεντρική ιδέα δεν είναι κακό που ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, δυσανασχετούν για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν. Διότι πράγματι, είναι αλήθεια πως η ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκοντας από ένα σημείο και έπειτα τον βηματισμό της, και τον πρώτο λόγο πήρε για τον τίτλο και όντως έδωσε την αίσθηση ότι θα μπορούσε για πρώτη φορά έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια να στήσει φιέστα.

Δεν είναι κακό και να διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς. Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε, και η «διαμαρτυρία» όποια βάση και αν έχει είναι πάντα μια έκφραση απολύτως δημοκρατική, εκτός αν πρόκειται για φιλάθλους του Ολυμπιακού που όπως διαπίστωσαν από πρώτο χέρι εκείνο το απόγευμα στον Πειραιά με τον Τσακαλώτο για εκείνους τα μέτρα και τα σταθμά είναι διαφορετικά.

Το κακό για τον οργανισμό ΠΑΟΚ είναι πως όσο ο καιρός περνά τόσο και δείχνει να το πιστεύει ότι αυτό που του συμβαίνει είναι προϊόν κάποιας μορφής κλοπής. Ότι κάποιος… παραμόνευε στη γωνιά για να αρπάξει τη χαρά του. Δεν το αναπαράγει πλέον μη έχοντας κάτι άλλο να πει. Το επικοινωνεί σαν… καημό. Και ακριβώς σε αυτό το σημείο είναι που γίνεται αδύνατο να το παρακολουθήσεις.

Ο ΠΑΟΚ των αποδεδειγμένα εξαιρετικών σχέσεων με την Κυβέρνηση. Ο ΠΑΟΚ της «δικής μας» ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου που ακόμη κρατά με σθένος τον όρκο σιωπής αρνούμενος έστω να πει το όνομα του Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ της χορηγίας στην Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΟΚ που γελοιοποίησε τις απαγορεύσεις μετακίνησης του Υφυπουργού Βασιλειάδη. Αυτός ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέσα από έναν σχηματισμό κατεστημένου, δεν καταδιώχθηκε από κάτι αντίστοιχο.

Τον Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με το περίστροφο στην ζώνη τον έστειλε πρωτίστως η αίσθηση πως μπορεί να κάνει ότι θέλει, και έπειτα η όποια απόφαση του διαιτητή Κομίνη στο ματς με την ΑΕΚ. Τον Όσκαρ Γκαρθία τον «πέτυχε» ένας ελεύθερος σκοπευτής με… παρελθόν, που ο ΠΑΟΚ φιλοξενούσε στη θύρα των επισήμων. Το μηχανάκι που ήταν κρεμασμένο στις κερκίδες επίσης, αποκλείεται να το πάρκαρε εκεί κάποιος που δεν είχε που να το αφήσει στη φούρια του για να προλάβει τη σέντρα με τον Ολυμπιακό. Το ξύλο που έπεσε επίσης έξω από το γήπεδο εκείνο το βράδυ με τρεις αστυνομικούς τραυματίες αποκλείεται να το εμπνεύστηκαν οι Ερυθρόλευκοι.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον… ΠΑΟΚ. Από τις δικές του ακατανόητες πράξεις και την αίσθηση ότι έχει δημιουργήσει συνθήκες με το «έτσι θέλω». Για όσα έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ η FIFA ζήτησε μέσω του εκπροσώπου της, τον υποβιβασμό του Δικεφάλου. Το γεγονός ότι η αθλητική δικαιοσύνη άλλοτε με άλματα τύπου Σκουτέρη, και άλλοτε με το μίνιμουμ των ποινών φροντίζει ώστε το μέγεθος της ζημίας να περιοριστεί σε κανονικά επίπεδα έπρεπε να τον ευχαριστεί, και όχι να τον εξαγριώνει.

Ο ίδιος ΠΑΟΚ πήρε ένα ματς στα χαρτιά στη Λεωφόρο μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς. Ο ίδιος ΠΑΟΚ προφανώς αν όσα έγιναν με την ΑΕΚ στην Τούμπα, είχαν συμβεί ανάποδα στο ΟΑΚΑ με τον Μελισσανίδη να μπαίνει με περίστροφο, θα ακολουθούσε το ίδιο μονοπάτι με αυτό των Κιτρινόμαυρων. Είτε θα το ενστερνιστεί όλο αυτό και θα προχωρήσει παρακάτω έχοντας ως βάση την καλή ομάδα που φέτος παρουσίασε, είτε θα μείνει σε αυτή την κατάσταση που επιμένει και με τον τρόπο αυτό θα υποθηκεύει το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Και για φέτος μιας και η σεζόν ελέω Κυπέλλου είναι ανοιχτή, και για τα… παρακάτω.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024