Πουγκιά με προσούτο και αποξηραμένα σύκα
Τα ξηρά σύκα «Ταξιάρχης βορείου Ευβοίας» προέρχονται από τη σμυρναίικη ποικιλία, είναι γλυκά, λεπτόφλουδα, αρωματικά και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο στον ήλιο
ΥΛΙΚΑ (για 6-10 άτομα)
100 ml γλυκό κρασί Σάμου
10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας»
2 κλωνάρια φασκόμηλο
10 κόκκους πιπεριού
10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρασί, τα σύκα, το φασκόμηλο και το πιπέρι και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάζουμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τις φέτες του προσούτο και τοποθετούμε από 1 σύκο στο κέντρο καθεμιάς. Ενώνουμε τις άκρες της κάθε φέτας, δημιουργώντας ένα πουγκί, και τις συγκρατούμε με ένα μικρό σουβλάκι από μπαμπού. Απλώνουμε τα φύλλα της ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε επάνω τα πουγκιά και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Γάζα: Στους παλαιστίνιους δημοσιογράφους το παγκόσμιο βραβείο ελευθερίας του Τύπου από την UNESCO
- Σουδάν: Σκοτώθηκαν 2 οδηγοί του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και τραυματίστηκαν 3 εργαζόμενοί του
- Συρία: 8 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό
- Ιράν: Αφησαν ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries σχεδόν 3 εβδομάδες μετά την κατάληψή του
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 3 drones των Χούθι
- Ισραήλ: Ομηρος της Χαμάς κηρύχθηκε επίσημα νεκρός από τις αρχές