Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Aγ. Ιάκωβος στα Πυρηναία και ο Τσακαλώτος ή τι ψάχνει ο Τσακαλώτος;

O Aγ. Ιάκωβος στα Πυρηναία και ο Τσακαλώτος ή τι ψάχνει ο Τσακαλώτος;

Στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογράμμισε ότι «δεν παλεύουμε ξέροντας ότι θα νικήσουμε, αλλά παλεύουμε όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί». Η ομιλία του, άκρως ιδεολογική, υπό τον τίτλο, «Αριστερά χωρίς εγγυήσεις», είχε παραπομπές, στον Κούντερα, στον Απόστολο Παύλο, στον Κοσμά τον Αιτωλό και στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης!

Στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογράμμισε ότι «δεν παλεύουμε ξέροντας ότι θα νικήσουμε, αλλά παλεύουμε όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί». Η ομιλία του, άκρως ιδεολογική, υπό τον τίτλο, «Αριστερά χωρίς εγγυήσεις», είχε παραπομπές, στον Κούντερα, στον Απόστολο Παύλο, στον Κοσμά τον Αιτωλό και στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης!

Το συνηθίζει εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών, αν και αριστερός, να κάνει κατά καιρούς αναφορές σε Αγίους, είτε της Ορθόδοξης, είτε της Καθολικής Εκκλησίας. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, εάν θα βοηθήσουν όλοι αυτοί οι Άγιοι, να επιτευχθεί η νίκη, να υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο και να κερδίσει και στο ζήτημα του χρέους μια θετική απόφαση.

Πριν πάρα πολλούς μήνες, σημείωσε ότι και ο Άγιος Κοσμάς ή ο Άγιος Φραγκίσκος να ήταν στη θέση του, δεν θα είχαμε άλλα αποτελέσματα γιατί «όλοι ήθελαν να χάσει η Αριστερά».

Την περασμένη Τετάρτη έκανε μια ομιλία σε στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και ουσιαστικά κράτησε αποστάσεις από την ρητορική του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τη στρατηγική για τη σκανδαλολογία. Μάλιστα είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση με τη συνεχή σκανδαλολογία στέλνει κόσμο στη Χρυσή Αυγή και πως το μνημόνιο δεσμεύει τη χώρα με νέα μέτρα το 2018 αν υπάρχει απόκλιση.

Παρά τις συνεχείς αναφορές του ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση του με τον Αλ. Τσίπρα, συχνά – πυκνά ρίχνει τα πυρά του στο Μαξίμου.

Οι πιο μυημένοι ενθυμούνται την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είπε: «Όλοι μαζί συμφωνούμε την πολιτική του αναγκαίου συμβιβασμού και όλοι μαζί την εφαρμόζουμε. Όχι μόνο οι δεξιοί του κόμματος την εφαρμόζουν και οι αριστεροί κάνουν κάτι άλλο».

Το σίγουρο είναι ότι στη θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει σίγουρα ως τον Αύγουστο του 2018 που λήγει και τυπικά το τρίτο μνημόνιο. Και επειδή χρησιμοποιεί θρησκευτικές αναφορές, κάποιοι ενθυμούνται τον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου, μια διαδρομή από τα Πυρηναία μέχρι το Σαντιάγο. Λέγεται ότι είναι η πορεία που λήγει στο «τέλος του κόσμου». Εν προκειμένω στο τέλος της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Πολλοί συζητούν το μετά και το τι σκοπεύει να κάνει. Δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι επί της ουσίας, ο Ευκλ. Τσακαλώτος δείχνει ότι είναι πόλος ανεξάρτητος από την παρούσα ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου που τον βλέπει με καχυποψία.

Ο υπουργός Οικονομικών δείχνει ότι κινείται βάση σχεδίου με φόντο την επόμενη μέρα και καταθέτει κατά καιρούς τμήματα της πολιτικής του πλατφόρμας, έχοντας και ως ιμάντα την ομάδα των «53» που κατά καιρούς «πυροβολεί» πολιτικά υπουργούς, όπως τον Νίκο Τόσκα, Νίκο Κοτζιά, κ.α.

Και όπως είπε στον Πειραιά, ενθυμούμενος το ρητό του Ιρλανδού σοσιαλισστή Μπέρναρντ Σω, «η σοφία δεν έγκειται μόνο στο να θυμάσαι το παρελθόν, αλλά στην ευθύνη που έχεις για το μέλλον».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024