Τα μαθήματα baby swimming ξεκινούν από την ηλικία των 6 μηνών και αφορούν την εκμάθηση και ανάπτυξη βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με την μορφή παιχνιδιού.

Τα βρέφη μπαίνουν στην πισίνα μαζί με τον έναν από τους γονείς τους και υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου προπονητή κολύμβησης ακολουθούν το πρόγραμμα και τις ασκήσεις που είναι προσαρμοσμένες στις δυνατότητες και τις ανάγκες της ηλικίας τους.

Η θερμοκρασία της πισίνας για αυτές τις ηλικίες είναι στους 32 βαθμούς και τα βρέφη με τη συνοδεία των γονιών τους περνάνε ένα ευχάριστο 45 λεπτό με παιχνίδια και ασκήσεις.

Τα μωρά άλλωστε, λατρεύουν το νερό και η επαφή με το υγρό στοιχείο τους προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση. Η βρεφική κολύμβηση μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει από την ηλικία των 6 μηνών.

Τα οφέλη για τα παιδί είναι πολλά. Καταρχήν, βοηθά την κινητική ανάπτυξη των παιδιών, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες – μετά τα 1,5 έτη – κοινωνικοποιούνται ερχόμενα σε επαφή με άλλα παιδιά ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν να μαθαίνουν τις βασικές κινήσεις για την κολύμβηση φορώντας τα λεγόμενα «τουβλάκια».

Όσο μεγαλώνουν,  εξοικειώνονται ακόμη περισσότερο με το υγρό στοιχείο και ήδη από την ηλικία των 2,5 έως 3 ετών ορισμένα από αυτά μπορούν να κάνουν μαζί με τους γονείς τους αρκετές ασκήσεις σε συνδυασμό με παιχνίδι.

Τι να προσέξετε

Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι στους 32 βαθμούς, ώστε να δέχεται ευχάριστα το βρέφος την επαφή με το νερό. Πρέπει να προσέξετε για το κατά πόσον είναι καθαρό το νερό και αν χρησιμοποιείται όζον ή χλώριο . Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε μετρήσεις που γίνονται κατά διαστήματα στην πισίνα για τον έλεγχο του νερού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο