Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Baby swimming: Τα οφέλη στην υγεία και τη διάθεση των βρεφών

Baby swimming: Τα οφέλη στην υγεία και τη διάθεση των βρεφών

Τα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης ξεκινούν από την ηλικία των 6 μηνών και γίνονται υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου προπονητή.

Τα μαθήματα baby swimming ξεκινούν από την ηλικία των 6 μηνών και αφορούν την εκμάθηση και ανάπτυξη βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με την μορφή παιχνιδιού.

Τα βρέφη μπαίνουν στην πισίνα μαζί με τον έναν από τους γονείς τους και υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου προπονητή κολύμβησης ακολουθούν το πρόγραμμα και τις ασκήσεις που είναι προσαρμοσμένες στις δυνατότητες και τις ανάγκες της ηλικίας τους.

Η θερμοκρασία της πισίνας για αυτές τις ηλικίες είναι στους 32 βαθμούς και τα βρέφη με τη συνοδεία των γονιών τους περνάνε ένα ευχάριστο 45 λεπτό με παιχνίδια και ασκήσεις.

Τα μωρά άλλωστε, λατρεύουν το νερό και η επαφή με το υγρό στοιχείο τους προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση. Η βρεφική κολύμβηση μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει από την ηλικία των 6 μηνών.

Τα οφέλη για τα παιδί είναι πολλά. Καταρχήν, βοηθά την κινητική ανάπτυξη των παιδιών, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες – μετά τα 1,5 έτη – κοινωνικοποιούνται ερχόμενα σε επαφή με άλλα παιδιά ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν να μαθαίνουν τις βασικές κινήσεις για την κολύμβηση φορώντας τα λεγόμενα «τουβλάκια».

Όσο μεγαλώνουν,  εξοικειώνονται ακόμη περισσότερο με το υγρό στοιχείο και ήδη από την ηλικία των 2,5 έως 3 ετών ορισμένα από αυτά μπορούν να κάνουν μαζί με τους γονείς τους αρκετές ασκήσεις σε συνδυασμό με παιχνίδι.

Τι να προσέξετε

Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι στους 32 βαθμούς, ώστε να δέχεται ευχάριστα το βρέφος την επαφή με το νερό. Πρέπει να προσέξετε για το κατά πόσον είναι καθαρό το νερό και αν χρησιμοποιείται όζον ή χλώριο . Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε μετρήσεις που γίνονται κατά διαστήματα στην πισίνα για τον έλεγχο του νερού.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024