Τουρκία: Σύλληψη Γερμανού που προσπαθούσε να πάει στη Συρία
Γερμανός υπήκοος συνελήφθη στην Τουρκία επιχειρώντας να μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί σε μια κουρδική πολιτοφυλακή, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Γερμανός υπήκοος συνελήφθη στην Τουρκία επιχειρώντας να μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί σε μια κουρδική πολιτοφυλακή, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο άνδρας, 28χρονος πρώην στρατιωτικός σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, συνελήφθη την 14η Μαρτίου κοντά στη συριακή μεθόριο, σε μια στρατιωτική ζώνη όπου απαγορεύεται η πρόσβαση, κοντά στο Σιρνάκ.
Όπως μετέδωσε το Anadolu, ο άνδρας παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ότι προσπαθούσε να πάει στη Συρία για να ενταχθεί στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ή το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), δύο κουρδικές οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη σύλληψη του Γερμανού, οι Τούρκοι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές που περιείχαν φωτογραφίες που συνδέονται με το PKK και το PYD. Οι Τούρκοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος βρισκόταν σε επικοινωνία με τους Κούρδους αντάρτες στη Συρία.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Η κατάπαυση του πυρός εναντίον ενεργειακών υποδομών έληξε – Ο Ζελένσκι κατηγορεί την Ρωσία για μαζικές επιθέσεις
- Ο Τζιάνι Ινφαντίνο της FIFA, μπήκε σε «λίστα θανάτου» στην Ουκρανία με προδότες και εχθρούς της χώρας
- Ουκρανία: Νεαρός και κορίτσι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια
- Δυτική Οχθη: 24χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πέτρο και «αγάπησε την Κολομβία»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Αλλάζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ