Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fake... ηθική

Fake… ηθική

Η υπόθεση του Μάκη Μπαλαούρα και αν εξαιρείται από τις περικοπές στη σύνταξή του, λόγω εργασίας ή όχι, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την «αλλεργία» που έχει η κυβέρνηση με τα… μη κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση του Μάκη Μπαλαούρα και αν εξαιρείται από τις περικοπές στη σύνταξή του, λόγω εργασίας ή όχι, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την «αλλεργία» που έχει η κυβέρνηση με τα… μη κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κατηγορίες για fake news τους επιστρέφονται, ειδικά από τα «Νέα» για τα οποία πολλά στελέχη της παρούσας κυβέρνησης, έκαναν τα πάντα προκειμένου να βάλει λουκέτο και να μείνουν στο δρόμο δεκάδες οικογένειες.

Αλλωστε, τι περισσότερο από fake news είναι το σκίσιμο των μνημονίων, η κατάργησή τους με ένα νόμο κι ένα άρθρο, το «όχι» του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι», οι δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς από εκείνους που έλεγαν ότι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες;

Αυτά είναι fake news που χτύπησαν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, κι όχι ένα δημοσίευμα που αποκάλυψε πώς κάποιοι «διαδρομιστές» μπορούν να νομοθετούν κατά το δοκούν.

Επί της ουσίας, αν η σύνταξη του κυρίου Μπαλαούρα συνεχίσει να περικόπτεται, όπως γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους, τότε ουδέν μεμπτόν.

Ενδεχομένως να ζητήσει ο ίδιος εξαίρεση από το ειδικό καθεστώς που επικρατεί σε όλες τις κεντρικές τράπεζες.

Ή θα μπορούσε η ίδια η κυβέρνηση με ειδική ρήτρα να παγώσει αυτή την εξαίρεση ώστε να μην υπάρχει κανείς ευνοημένος. Μπορεί η ΤτΕ να είναι ανεξάρτητη και ουσιαστικά αυτή να αποφασίζει για το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζόμενων και συνταξιούχων της, ωστόσο, έχουν υπάρξει και εξαιρέσεις.

Όταν θίγεται το περί δικαίου αίσθημα δεν μπορεί να υπάρχουν Πατρίκιοι, και δεν υπάρχουν.
Τουλάχιστον δύο φορές ήρθη αυτό το ειδικό καθεστώς. Μία με την περικοπή του ΕΚΑΣ, την οποία υφίστανται και οι συνταξιούχοι της ΤτΕ και μία με την αύξηση των ορίων ηλικίας.

Ας μην κρύβονται λοιπόν κάποιοι πίσω από το ειδικό καθεστώς. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να βάλουν ειδική ρήτρα και για την περικοπή στους συνταξιούχους που εργάζονται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η εγκύκλιος που ερμηνεύει το νόμο δεν θα έπρεπε να αναφέρεται καν στο ειδικό καθεστώς της ΤτΕ, εκτός κι αν ήθελε να δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να γίνεται από εδώ και στο εξής. Επομένως να σταματήσει ακόμη και η περικοπή σε όσους την υφίστανται. Και ο νοών νοήτω.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Το υπουργείο Εργασίας ας διαπραγματευτεί με την ΕΚΤ και την ΤτΕ ώστε να αρθεί άμεσα η εξαίρεση και όλοι να χάνουν μέρος της σύνταξής τους. Ετσι θα αποκατασταθεί η όποια αδικία και θα φύγουν οι σκιές πάνω από ορισμένους που έχουν για θεό τους το χρήμα.

Αλλωστε, δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου κάποιοι μιλούν για ηθική και αγώνες αλλά βρίσκονται πάντα στην ουρά του… χρήματος.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024