Aφιέρωμα για την αντίσταση της λογοτεχνίας στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό
Αφιερωμένη στην αντίσταση της λογοτεχνίας στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό είναι η εκπομπή που θα παρουσιάσει την Κυριακή 18/3 στις 8 το βράδυ στον 89,5 fm, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ιερέας-σκηνοθέτης πατέρας Πέτρος Μινώπετρος.
Μάνος Χαραλαμπάκης
Αφιερωμένη στην αντίσταση της λογοτεχνίας στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό είναι η εκπομπή που θα παρουσιάσει την Κυριακή 18/3 στις 8 το βράδυ στον 89,5 fm, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ιερέας-σκηνοθέτης πατέρας Πέτρος Μινώπετρος.
Η εκπομπή θα ασχοληθεί με μάρτυρες των κομμουνιστικών φυλακών και των ρουμανικών στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας, εξόντωσης και θανάτου-Γκουλάγκ.
Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Νικολάε Στάινχαρτ (Nicolai Steinhardt) ο οποίος φυλακίστηκε από το καθεστώς Τσαουσέσκου. Έχει καταγράψει τις εμπειρίες του στο βιβλίο «Το Ημερολόγιο της Ευτυχίας». Το βιβλίο – το οποίο μάλιστα είχε κατασχεθεί – θεωρείται από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά του 20ού αιώνα.
in.gr
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
- Η σκιά του πολέμου στη Ρουμανία
- Το αφεντικό της OpenAI άλλαξε γνώμη – Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μη φέρει εργασιακό Αρμαγεδδώνα τελικά
- Πριν το πρώτο αίμα: Ράμπο χωρίς Σιλβέστερ Σταλόνε γίνεται;
- Τεχνητή νοημοσύνη και διαδίκτυο – Η νέα τεχνολογία κληρονόμησε προκαταλήψεις και τα «τυφλά» σημεία του Ιστού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442