Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ
Πρόστιμα ανάλογα με το βαλάντιό τους θα πληρώνουν οι παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για δύο ίδιες παραβάσεις να καταλογίζονται δύο διαφορετικά πρόστιμα.
Πρόστιμα ανάλογα με το βαλάντιό τους θα πληρώνουν οι παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για δύο ίδιες παραβάσεις να καταλογίζονται δύο διαφορετικά πρόστιμα.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα να αυξάνεται το ύψος των προστίμων μέχρι και στο τριπλάσιο του αρχικού ποσού με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή, ουσιαστικά το πρόστιμο καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσία του παραβάτη.
Κριτήριο για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου θα αποτελεί η φορολογική δήλωση του οδηγού προκειμένου, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης να αντιμετωπιστεί η λογική «έχω λεφτά, πληρώνω και παρανομώ».
Διαβάστε επίσης:
in.gr
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό

