Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Κουρής: Ο πρωταθλητής της χρονιάς

Νίκος Κουρής: Ο πρωταθλητής της χρονιάς

Ο Νίκος Κουρής ξεκίνησε τη σεζόν με τον ρόλο του Τρέπλιεφ στον «Γλάρο» του Τσέχοφπου ανέβασε ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Ο Νίκος Κουρής ξεκίνησε τη σεζόν με τον ρόλο του Τρέπλιεφ στον «Γλάρο» του Τσέχοφπου ανέβασε ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Βήμα ενδιαμέσως έκανε πρεμιέρα με το ψυχολογικό θρίλερ «Η γυναίκα με τα μαύρα», που παίζει μαζί με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, στο Κάτια Δανδουλάκη (Δευτέρα-Τρίτη). Και τώρα ερμηνεύει τον πατέρα Φλιν στην «Αμφιβολία», το θεατρικό έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, πλάι στη Ρούλα Πατεράκη και σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, στις Ροές.

Και όχι μόνον: Μόλις την περασμένη Κυριακή διάβασε ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη στις «Παραβάσεις», στο πλαίσιο της σειράς θεατρικών αναλογίων του Ιδρύματος Νιάρχος μαζί με την Εύη Σαουλίδου, ενώ ετοιμάζει ένα σεμινάριο.

Πρωταθλητής της θεατρικής χρονιάς; «Ετυχε. Ετυχε. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για να μπορέσω να είμαι στον «Γλάρο», που ήταν στο πρώτο μισό της σεζόν, έπρεπε να κάνω και κάτι μετά. Οπότε έκοψα τη σεζόν στη μέση. Στην πραγματικότητα είχα πει «ναι» στον Γιάννη (Χουβαρδά) και μετά ήρθε η «Αμφιβολία», που μου άρεσε τρομερά, έργο και συντελεστές. Ημουν πολύ τυχερός. Οσο για τη «Γυναίκα με τα μαύρα», μου την πρότεινε το περασμένο καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος (Ασπιώτης) και μου άρεσε πολύ. Εννοείται ότι όλα ήθελαν πολλή δουλειά».

Αλλά ο Νίκος Κουρής δεν τη φοβάται τη δουλειά: «Μου αρέσει να δουλεύω συνέχεια. Δεν κάνω αυτή τη δουλειά για ρόλους. Θέλω να έχω εμπλοκή. Για μένα είναι έρευνα με τα έργα, με τους ανθρώπους. Στο εξωτερικό οι ηθοποιοί ρεπερτορίου παίζουν κάθε μέρα άλλο ρόλο σε άλλο έργο. Πιστεύω ότι μέσα από τους πολλούς ρόλους εξελίσσεσαι, εξασκείσαι. Κυλάς σε άλλα, παράλληλα, μονοπάτια. Γιατί οι ρόλοι δεν είναι σήμερα κάνω αυτό και αύριο το άλλο. «Οι ρόλοι σε πάνε από εδώ και από εκεί, επικοινωνεί το ένα με το άλλο», όπως έλεγε ο Λευτέρης Βογιατζής. Ο ηθοποιός του θεάτρου, του ρεπερτορίου, έχει μια δεξαμενή μέσα του, στην οποία κολυμπάει. Προσπαθούμε να βρούμε μια διαδρομή μέσα σε αυτό που κάνουμε. Κι αυτό είναι μια εξάσκηση, ένα ακόνισμα. Ισα-ίσα που μου αρέσει πολύ και με έχει βοηθήσει. Μου δίνει δύναμη».

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024