Στους δρόμους χιλιάδες Σκοπιανοί κατά της αλλαγής του ονόματος [Εικόνες & Βίντεο]
Χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ διαδήλωσαν την Κυριακή στα Σκόπια, αντιδρώντας σε αλλαγή του ονόματος της χώρας τους και απαιτώντας την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.
Χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ διαδήλωσαν την Κυριακή στα Σκόπια, αντιδρώντας σε αλλαγή του ονόματος της χώρας τους και απαιτώντας την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.
Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας το σύνθημα «Είμαστε Μακεδόνες», συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων.
«Είμαστε εδώ γιατί η αμφισβήτηση του ονόματος, της ταυτότητας, του συντάγματος και της γλώσσας είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να υιοθετούμε μια ισχυρή θέση» δήλωσε μία από τους διαδηλωτές.
Tο συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της ΠΓΔΜ.
Melbourne 4th March#Macedonia #Македонија pic.twitter.com/ot53ByDtT4
— GoranB (@GoranB69) March 4, 2018
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την σκοπιανή κυβέρνηση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Έθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.
Σύμφωνα με το ίδιο, ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.
Thousands of people in Sydney’s CBD protesting against Greece disputing Macedonia’s name. ?? #Macedonia pic.twitter.com/zsvf7SCmU1
— Oliver Miočić (@olivermiocic) March 4, 2018
in.gr
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της