Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας: Τα χαμόγελα, οι αμίλητοι, τα χαστουκάκια
Ηταν μια από τις συντομότερες ορκωμοσίες μελών της κυβέρνησης που έγινε ποτέ. Και από τις πιο παράξενες αφού δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Εκκλησίας αλλά επρόκειτο για μια πολιτική δήλωση και για τους έξι νέους υπουργούς, δήλωση που διάβασε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ηταν μια από τις συντομότερες ορκωμοσίες μελών της κυβέρνησης που έγινε ποτέ. Και από τις πιο παράξενες αφού δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Εκκλησίας αλλά επρόκειτο για μια πολιτική δήλωση και για τους έξι νέους υπουργούς, δήλωση που διάβασε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος.
Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν τα χαμόγελα αλλά και μια σχετική αμηχανία που υπήρχε. Οι νέοι υπουργοί, όπως ο κ. Ηλιόπουλος και ο κ. Στρατής είχαν περισσότερη αμηχανία αλλά ήταν γελαστοί και δέχονταν τα πειράγματα των «παλιών».
Χαρακτηριστική είναι η στιγμή όπου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χτυπά ελαφρά στον σβέρκο του Νάσο Ηλιόπουλο με τον οποίον άλλωστε γνωρίζονται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Φιλικό χαστουκάκι δέχθηκε ο Ηλιόπουλος και από τον πρωθυπουργό καθώς και με αυτόν γνωρίζονται από τη νεολαία και έχουν θητεύσει και οι δύο στην προεδρία.
Η πιο ευτυχισμένη ήταν φυσικά η Μερόπη Τζούφη, η οποία έκανε δηλώσεις και έξω, στην Ηρώδου Αττικού, ενώ μέσα στο Μέγαρο ήταν ιδιαίτερα ομιλητική, αν και λίγο τρακαρισμένη.
Ευτυχισμένος αλλά όχι ομιλητικός ήταν ο Φώτης Κουβέλης, το πρόσωπο του ανασχηματισμού. Συνομιλούσε με τους υπόλοιπους αλλά απέφυγε τους δημοσιογράφους. Κάποιοι σχολίασαν ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ήθελε να αποφύγει ερωτήσεις για τη συγκατοίκησή του με τον Πάνο Καμμένο.
Πιο κοντά βρέθηκε ο κ. Κουβέλης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά αλλά και με τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης ήταν και ο πιο άνετος, αφού θεωρείται «παλιά καραβάνα» της πολιτικής.
in.gr
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]

