Νέα σημαντική σελίδα, στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας μας, σηματοδοτεί η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ), που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2017.

Νέα σημαντική σελίδα, στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας μας, σηματοδοτεί η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ), που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε για τη θέση του προέδρου τον Γεώργιο Πατούλη, του αντιπροέδρου τον Αντώνιο Βλαχούση, του γραμματέα τον Πέτρο Μαμαλάκη και του ταμία τον Παναγιώτη Μελέτη.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ, έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της χώρας μας, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας και στην εκπόνηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου, για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Είναι εμπνευστής, μια σειράς δράσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο που κατάφεραν να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε αυτόν τον τομέα. Αξιοποίησε τη συνεργασία της Ελληνικής ομογένειας, για τη διοργάνωση διημερίδων – που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης-, με θέμα τον τουρισμό υγείας της χώρας μας, σε πόλεις της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας. Έχει επιτύχει ισχυρές συμμαχίες που αποτυπώθηκαν σε πρωτόκολλα συνεργασίας, με σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες ανά τον κόσμο. Είναι ιδρυτής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που έχουν στόχο τη συνένωση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού και της επιστημονικής κοινότητας, για την προώθηση του εθνικού στόχου, της ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.

Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δράσεις, για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και τη συνεργασία με διεθνείς ομοειδείς οργανισμούς, Επιτροπές, Φορείς της Ε.Ε. και κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας και άλλων χωρών. Εταιρείες από τους κλάδους της Υγείας, του Τουρισμού, των Πιστοποιήσεων, των Συμβούλων Επιχειρήσεων, της Ασφάλισης και της Διαφήμισης, συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση της Ελληνικής Αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα προώθησης του Τουρισμού και της Υγείας.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «ο Τουρισμός Υγείας θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της Ελλάδος, σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο. Με συστηματική προσπάθεια και στρατηγικό σχέδιο πιστεύουμε ότι θα βάλουμε την Ελλάδα ψηλά, στον χάρτη του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Το ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ θα συνεχίσει και θα διευρύνει το σημαντικό του έργο, ανοίγοντας νέους δρόμους και υπηρετώντας το εθνικό μας στόχο».

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr