Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο γενναίος νέος κόσμος της Ευγενίας Λώλη

Ο γενναίος νέος κόσμος της Ευγενίας Λώλη

Η ελληνίδα προγραμματίστρια που διαπρέπει στη Σίλικον Βάλεϊ με τα ανορθόδοξα modern vintage κολάζ της μιλάει στο BHMAgazino για το ανδροκρατούμενο σύμπαν της υψηλής τεχνολογίας, για τη συνάντησή της με τον Στιβ Τζομπς και για την ανάγκη του δημιουργού να επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό του

Η ελληνίδα προγραμματίστρια που διαπρέπει στη Σίλικον Βάλεϊ με τα ανορθόδοξα modern vintage κολάζ της μιλάει στο BHMAgazino για το ανδροκρατούμενο σύμπαν της υψηλής τεχνολογίας, για τη συνάντησή της με τον Στιβ Τζομπς και για την ανάγκη του δημιουργού να επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό του.

Εδώ και μερικά χρόνια τα modern vintage κολάζ της Ευγενίας Λώλη ταξιδεύουν στον κόσμο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη Βραζιλία, την Ευρώπη και ακόμα πιο πέρα. Εικονογραφούν περιοδικά όπως ο «New Yorker», η «Vogue», το «Vanity Fair», το «GQ», ο «Spiegel» ή ο «New Scientist» και εφημερίδες όπως ο «Monde» ή η «Süddeutsche Zeitung» κοσμούν εξώφυλλα βιβλίων αγγλόφωνων συγγραφέων και CD ροκ συγκροτημάτων κυκλοφορούν σε παζλ, από τη Ravensburger και πλαισιώνουν διαφημιστικές καμπάνιες, όπως μια πρόσφατη της Swarovski. Οι εκπληκτικές εικόνες της αφηγούνται ιστορίες. Δίνουν, όπως της αρέσει να λέει, τα βασικά στοιχεία και αφήνουν τη φαντασία του θεατή να γεμίσει τα κενά. Εδώ της ζητήσαμε να μας πει τη δική της ιστορία: μας περιγράφει τη διαδρομή που την έφερε από την Πρέβεζα και τον «χειροπιαστό» κόσμο των υπολογιστών στην Καλιφόρνια και στο ονειρικό σύμπαν της τέχνης.

Γεννήθηκε πριν από 44 χρόνια στην Αθήνα – με καταγωγή από τη Λάκκα Σουλίου, όπως τονίζει -, αλλά μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Αφού σπούδασε προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, έφυγε για να δουλέψει για μερικά χρόνια στην Αγγλία. Το ταξίδι της όμως δεν έμελλε να σταματήσει εκεί. Γνώρισε τον επίσης προγραμματιστή σύζυγό της και, όταν αυτός πήγε να εργαστεί στη Σίλικον Βάλεϊ, την έδρα των κολοσσών της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, τον ακολούθησε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζοντας προσανατολισμό. «Το 2001 παντρεύτηκα, ήρθα εδώ, στην Καλιφόρνια, στην Κοιλάδα του πυριτίου, και από τον προγραμματισμό το γύρισα στη δημοσιογραφία για θέματα τεχνολογίας» λέει στο ΒΗΜΑgazino. Η στροφή αυτή έγινε αρχικά επειδή δεν είχε τη βίζα που χρειαζόταν και που θα της επέτρεπε να εργαστεί στον τομέα της στις εταιρείες της περιοχής. Γρήγορα όμως το να γράφει για το OSNews.com, ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα tech blogs εκείνη την εποχή, αποδείχθηκε πιο συναρπαστικό. «Νομίζω πως μου άρεσε περισσότερο να είμαι δημοσιογράφος από ό,τι προγραμματίστρια» εκμυστηρεύεται. «Γιατί πήγαινα παντού εδώ τριγύρω, στη Σίλικον Βάλεϊ. Ημουν μέσα στα πράγματα, μου έδειχναν καινούργια προϊόντα που δεν είχαν βγει ακόμη στην αγορά… Ηταν πιο ωραίο, πιο περιπετειώδες από το να κάθεσαι όλη μέρα σε μια θέση και να προγραμματίζεις. Είχα πάει στην Google, στο Facebook, στην Apple – είχα μιλήσει με τον Στιβ Τζομπς…».

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024