Ένα μουσικό διαπλανητικό ταξίδι με ορχηστρικά κομμάτια εμπνευσμένο από το Σύμπαν θα χαρίσει στο κοινό τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει το έργο The Planets του Gustav Holst και το Helios Overture του Δανού συνθέτη Carl Nielsen υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλεται βίντεο που σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο δημιουργός ντοκιμαντέρ θόλου και συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) Θεοφάνης Ματσόπουλος.

Το βίντεο κάνει μια περιήγηση στον Ήλιο και τους πλανήτες παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εικόνες και οπτικοποιήσεις των τελευταίων παρατηρήσεων των διαστημοσυσκευών που εξερευνούν το Ηλιακό μας Σύστημα.

Σημειώνεται ότι τα ορχηστρικά κομμάτια του Holst για τους Πλανήτες είναι επτά και όχι εννέα, καθώς ο μουσουργός δεν συμπεριέλαβε στη σύνθεσή του ούτε τη Γη ούτε τον Πλούτωνα, ο οποίος ανακαλύφθηκε 14 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου και μόλις τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του.

Το Helios Overture, αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Carl Nielsen, το οποίο εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η μουσική συναντά την επιστήμη και το αποτέλεσμα συναρπάζει.

Κατερίνα Ροββά

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο