Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Δημοπρατείται η σκιά της ερωμένης του Πικάσο σε πίνακα
Ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του
Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, αλλά σε αυτόν «κρύβεται» η ερωμένη του, η Ντόρα
Μάαρ, θα τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου και
αναμένεται να πωληθεί σε αστρονομικό ποσό.
Ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, αλλά σε αυτόν «κρύβεται» η ερωμένη του, η Ντόρα Μάαρ, θα τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να πωληθεί σε αστρονομικό ποσό.
Ο ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο «Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)» το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και την «Guernica», η οποία περιγράφει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τους ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.
Η αξία του πίνακα, που έχει διαστάσεις 55 x 46 εκατοστά, εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ). Ο πίνακας θα βγεί στο σφυρί με έργα ιμπρεσιονιστικής, σουρεαλιστικής και μοντέρνας τέχνης στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.
Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρώ.
Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.
«Είναι ένα έργο ζωγραφικής απίστευτα σημαντικής αξίας, φιλοτεχνήθηκε σε μια σημαντική περίοδο της καριέρας του Πικάσο, το 1937, τη χρονιά της ‘Guernica’», δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, διευθυντής στο τμήμα ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του Σόθμπις.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!