«Η Κυβέρνηση να πει σήμερα στους πολίτες τις κόκκινες γραμμές της» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων καθόρισαν με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές τους. Δεν διαπραγματεύονται ούτε αλλαγή στο Σύνταγμά τους, ούτε τη δήθεν μακεδονική τους εθνότητα. Με άλλα λόγια, αλλάζουν ταμπέλες δρόμων, αλλά όχι θέσεις» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.
«Το ερώτημα, όμως, είναι τι κάνει η Κυβέρνηση. Οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς οφείλουν, σήμερα κιόλας, να πουν στους πολίτες ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές τους για να επιτρέψουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.