Καστοριά: Διεκόπη η δίκη ειδικού φρουρού που σκότωσε οδηγό ταξί
Για τις 16 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη του ειδικού φρουρού που παραπέμφθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 52χρονου οδηγού ταξί. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Μάρτιο, όταν ο άτυχος αυτοκινητιστής βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.
Για τις 16 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη του ειδικού φρουρού που παραπέμφθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 52χρονου οδηγού ταξί. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Μάρτιο, όταν ο άτυχος αυτοκινητιστής βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.
Ως δράστης της ανθρωποκτονίας συνελήφθη ο 31 ετών αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ο ίδιος, προανακριτικά, ισχυρίστηκε ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία, ενώ στη συνέχεια -απολογούμενός στον ανακριτή- επικαλέστηκε «προσωπικές διαφορές» με το θύμα.
Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός είχε αποσπαστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, από την Αθήνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος και επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε συμμετάσχει στην αιματηρή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι.
Το κλίμα ήταν βαρύ στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου της Κοζάνης. Εκεί βρέθηκαν από νωρίς συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 52χρονου ταξιτζή με κάποιους εξ’ αυτών να αποδοκιμάζουν τον κατηγορούμενο.
Λίγο πριν ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία υποβλήθηκε αίτημα διακοπής, το οποίο έγινε δεκτό, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε η διαδικασία να επαναληφθεί στις 16 Φεβρουαρίου.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γυμναστική express: Η ρουτίνα των 5 λεπτών που δίνει ενέργεια όλη τη μέρα
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας


