ΝΔ: Μέτρα για την προστασία των υγειονομικών από την ιλαρά
Τη λήψη μέτρων για την προστασία του προσωπικού των νοσοκομείων από την ιλαρά ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.
Τη λήψη μέτρων για την προστασία του προσωπικού των νοσοκομείων από την ιλαρά ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικαλούνται επιδημιολογικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία περίπου 50 εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας της χώρας μας (γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες και φύλακες στις μονάδες υγείας), εκ των οποίων περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές, έχουν ήδη νοσήσει από ιλαρά από την έναρξη της επιδημίας της νόσου στην Ελλάδα.
«Τα ως άνω στοιχεία προκαλούν ανησυχία, γιατί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιτία για την περαιτέρω επέκταση της επιδημίας της ιλαράς στον γενικό πληθυσμό της χώρας», σημειώνουν οι κ.κ. Φωτήλας και Οικονόμου.
Επίσης, υποστηρίζουν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτελούν απόδειξη των όσων καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, για την απουσία εμβολιασμών αλλά και αντιδραστηρίων για τον έλεγχο αντισωμάτων του υγειονομικού προσωπικού όπως επίσης και απουσία σημαντικού υγειονομικού υλικού, όπως μάσκες, γάντια, που είναι απαραίτητα για την προστασία των επαγγελματιών υγείας από την ιλαρά.
Ως εκ τούτου ζητούν από τον υπουργό Υγείας να τους ενημερώσει «εάν έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες ώστε να ελεγχθούν τα κρούσματα ιλαράς ειδικά στον πληθυσμό των εργαζόμενων και των επαγγελματιών υγείας και με ποιον τρόπο σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το εν θέματι μείζον ζήτημα το ΚΕΕΛΠΝΟ».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Η Κέρκυρα ως τιμώμενη πόλη στις Εορτές Εξόδου 2026
- Ευρυτανία: Νεκρός 54χρονος σε τροχαίο – Το φορτηγό του έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων
- Χαρίτσης: Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία, οφείλει να λογοδοτήσει – Εκλογές να ανασάνει η χώρα
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: «Η τωρινή μου εγκυμοσύνη ήταν δίδυμη, αλλά έχασα το ένα παιδάκι»
- Βουλή: 28 cd οι δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ2 για τα 13 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα
- Σχοινάς – Λαζαρίδης – Τουρνάς: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι υπουργοί που μπαίνουν στην κυβέρνηση
- «Πάμε μια βόλτα;» Πρεμιέρα με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA
- Βόλος: Ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια – Κατήγγειλε τον πατέρα της ότι τη χτύπησε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442