Κύπρος: Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε έλληνα δημοσιογράφο
Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Kibris.
Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Kibris.
Ο Νίκος Στέλγιας έφθασε στις 11:50 το πρωί στο οδόφραγμα, όπου οι «αστυνομικοί» του ψευδοκράτους δεν του επέτρεψαν τη μετάβαση στα κατεχόμενα. Στον Νίκο Στέλγια δεν δόθηκε κάποια εξήγηση και απλώς τον ενημέρωσαν ευγενικά ότι σήμερα του απαγορεύεται η είσοδος στο ψευδοκράτος.
Εκτιμάται πάντως ότι ρόλο στην απαγόρευση έπαιξαν οι αναρτήσεις του τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika, της οποίας τα γραφεία έγιναν στόχος τούρκων εθνικιστών, εξαιτίας του πρωτοσέλιδου της προ ημερών κατά των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε κατοχή. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία πορεία συμπαράστασης στην εφημερίδα.
Ο Νίκος Στέλγιας εργάζεται ως δημοσιογράφος στην κυπριακή έκδοση της Καθημερινής και συμμετάσχει ενεργά σε διακοινοτικές ενέργειες για την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη Μεγαλόνησο.
in.gr
- Αναζητώντας τη μεγάλη μέθοδο
- Καίτη Γαρμπή – Διονύσης Σχοινάς: Η διαδικτυακή συνεδρία γάμου, η κόντρα και το παθιασμένο φιλί
- Πρώτοι Χαιρετισμοί: Τι ώρα ξεκινούν – Πότε ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος
- Final Four: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση πώλησης των εισιτηρίων
- ΚΚΕ: Βλέπει ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη – Το πόρισμα για την Εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τέλος και επίσημα στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα, καμία ποινική ευθύνη υπουργών με απόφαση της ΝΔ

