
Αφγανιστάν: 40 νεκροί από το μακελειό σε ξενοδοχείο της Καμπούλ
Σε τουλάχιστον 40 ανέρχονται οι νεκροί --25 Αφγανοί και 15 ξένοι-- από την επίθεση που εξαπέλυσαν το Σάββατο οι Ταλιμπάν εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και αφγανικές.
Σε τουλάχιστον 40 ανέρχονται οι νεκροί –25 Αφγανοί και 15 ξένοι– από την επίθεση που εξαπέλυσαν το Σάββατο οι Ταλιμπάν εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και αφγανικές.
«Σε 25 ανέρχονται οι Αφγανοί που έχασαν τη ζωή τους βάσει του τελικού απολογισμού», δήλωσε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ουάχιντ Μαζρούχ, στους οποίους προστίθενται 15 ξένοι πολίτες, ο θάνατος των οποίων έχει ανακοινωθεί από τις πρεσβείες και τις κυβερνήσεις τους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 4 Αμερικανοί, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Με τους ξένους που έπεσαν θύματα αυτής της επίθεσης δεν ασχολούμαστε εμείς», διευκρίνισε ο Μαζρούχ, προσθέτοντας ότι 12 Αφγανοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή εισήχθησαν σε δημόσια νοσοκομεία που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.
Οι ξένοι που πέθαναν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή είχαν διακομισθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ ή αυτό των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών NDS.
Οι 15 ξένοι, κάτοικοι ή μη, που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή είναι: 7 Ουκρανοί που εργάζονταν για την αεροπορική εταιρεία Kam Air, 2 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας από τη Βενεζουέλα, 4 Αμερικανοί, εκ των οποίων τουλάχιστον η μία γυναίκα αφγανικής καταγωγής, μία Γερμανίδα της μκο Shelter Now και τέλος ένας σύμβουλος μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών από το Καζακστάν.
Πολίτες 16 διαφορετικών εθνικοτήτων, εκτός των Αφγανών, βρισκόντουσαν το βράδυ της επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental, το οποίο ανήκει στο αφγανικό κράτος και αποτέλεσε στόχο της επίθεσης κυρίως λόγω της ξένης πελατείας του, ενώ είχε δεχθεί ξανά επίθεση το 2011, σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν.
Πέραν των νεκρών, 41 ξένοι έλαβαν ιατρική φροντίδα: 16 Ουκρανοί, 11 Καζάκοι, 2 Αμερικανοί, 2 Έλληνες, 2 Τούρκοι, ένας Βρετανός, ένας Καναδός, ένας Ρώσος, ένας Ινδός, ένας Βεγγαλέζος, ένας Ιρανός, ένας Τατζίκος και ένας Πακιστανός.
Στο ξενοδοχείο, ορισμένοι όροφοι του οποίου έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, κυρίως λόγω πυρκαγιών, δεν έχει επιτραπεί μέχρι σήμερα, πέντε ημέρες μετά την επίθεση, η πρόσβαση στους δημοσιογράφους.
in.gr
- Αυλαία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής
- Το νέο άλμπουμ Raye ξαναδίνει ψυχή στην ποπ
- Αγωνία με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου – Λιποθύμησε κατά τη διάρκεια προπόνησης
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια για δεύτερη φορά η 77χρονη που συνελήφθη μετά τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ο Χολμς απογοητεύτηκε από τον ατζέντη του και σταμάτησε τη συνεργασία του (pic)
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τα τιμολόγια ρεύματος – Πώς απαντούν οι πάροχοι


