Αρνητικό το ΔΝΤ για συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να παράσχει οικονομική στήριξη το ΔΝΤ στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπστφελντ, στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να παράσχει οικονομική στήριξη το ΔΝΤ στην
Ελλάδα
εμφανίστηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπστφελντ, στην
εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.
Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στη στάση που θα τηρήσει στο εξής το Ταμείο απέναντι στην Ελλάδα μετά το πράσινο φως που έδωσε το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα. Στην ερώτηση του γερμανού δημοσιογράφου εάν θα βοηθήσει το ΔΝΤ στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε πέρυσι να συμβάλει, υπό την προϋπόθεση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στη χρηματοδότηση της χώρας με 1,6 δισ. ευρώ, ο Όμπσφελντ απάντησε αρνητικά.
«Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε καταρχήν την πρόθεση να βοηθήσει, αλλά όχι να δώσει μετά βεβαιότητας δάνειο» απάντησε. «Η προσδοκία ήταν ότι το ΔΝΤ θα δώσει δάνειο εάν σημειώσει η Ελλάδα επαρκείς προόδους στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι δανειστές της τολμήσουν να κάνουν το χρέος της βιώσιμο. Τουλάχιστον το τελευταίο δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα», είπε.
Στην ερώτηση, τι είδους ελάφρυνση χρέους περιμένει ακριβώς, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ απαντά ότι «υπάρχουν διάφοροι δρόμοι για να επιτευχθεί απομείωση του χρέους. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε επακριβώς προτάσεις σε ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» ανέφερε αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς παρά την επιμονή του γερμανού δημοσιογράφου. «Υπάρχουν διάφοροι δρόμοι, συμπεριλαμβανομένης και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των υφισταμένων δανείων», πρόσθεσε.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή